Palvelut Muille eläimille

Kanin rokotus

Riskialueilla elävät lemmikkikanit suositellaan rokotettavaksi RHD-virustautia vastaan.

Rokote annetaan lemmikkikanille kertapistoksena nahan alle. Kanin tulee olla rokotettaessa vähintään 10 viikon ikäinen ja rokotus uusitaan vuosittain. Rokotteen suoja alkaa viikon kuluttua pistämisestä. Siihen asti kanin ulos viemistä, ulkoa tuodun ruuan syöttämistä sekä kontakteja tuntemattomiin ja rokottamattomiin kaneihin tulee välttää.

Rokotteen sivuvaikutukset ovat harvinaisia. Sivuvaikutuksia voivat olla lievä lämmön nousu sekä pieni patti rokotuskohdassa.

Rokotuskäynnin yhteydessä kanille tehdään terveystarkastus.

RDH eli kanien verenvuototauti on herkästi leviävä ja nopeasti etenevä tauti villi- ja lemmikkikaneilla. Se leviää suoraan kaikkien eritteiden välityksellä kanista toiseen, mutta myös välillisesti esimerkiksi kontaminoituneen ruuan ja ympäristön kautta. Vertaimevät hyönteiset, esimerkiksi hyttyset, voivat myös levittää sitä, samoin villikaneja syövät petoeläimet. RHD on hyvin säilyvä virus: se kestää pakastamista, säilyy ympäristössä kuukausia ja kestää yli tunnin 50 asteen lämpötilaa.

RHD-virustautia on havaittu pääkaupunkiseudulla keväällä 2016 sekä yksittäisessä lemmikkikanissa Oulussa elokuussa 2017.

Varaa aika

Ajankohtaista

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Evidensia Koiramessuilla 2018
11.12.2018

Tapaa Evidensian eläinlääkärit Koiramessujen osastollamme

Vuoden suurin koiratapahtuma Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa 15.–16.12.

05.12.2018

Verkkopalvelumme eläinlääkäreille uudistuivat

Tutustu uuteen, kätevään lähetelomakkeeseen.