Palvelut Koirille

Koirien veripankki

Koirien veripankki mahdollistaa traumapotilaiden korkeatasoisen hoidon ja monessa tapauksessa pelastaa koiran hengen. Verenluovutus on hyvä tapa auttaa.

Verenluovutus on voittoa tavoittelematonta toimintaa; luovuttajille ei aiheudu kuluja ja vastaanottajat maksavat siirrettävästä verestä vain sen keräyksestä aiheutuvat kulut. 

Mihin veripankin verta käytetään?

Luovuttajakoirilta kerättävä veri jaetaan kahteen osaan: punasoluiksi ja plasmaksi. Plasmaa käytetään pääsääntöisesti hyytymishäiriöissä.

Punasoluja puolestaan tarvitsevat anemiapotilaat, kuten mm. myrkytyspotilaat ja traumapotilaat. Välittömästi saatavissa oleva veri mahdollistaa traumapotilaiden sekä muiden vakavasti sairaiden potilaiden korkeatasoisen hoidon. 

Millainen koira sopii luovuttajaksi?

Luovuttajaksi sopivat terveet, suositusten mukaan rokotetut ja madotetut koirat. Koirien tulee olla iältään 1–7 -vuotiaita, painoltaan vähintään 25 kg. Verenluovuttaja ei saa olla saanut verensiirtoa. On myös toivottavaa, että narttu ei ole saanut pentuja.

Miten verenluovutus tapahtuu käytännössä?

Luovuttajakoiralta otetaan ensimmäisellä kerralla verinäyte, josta tutkitaan koiran veriryhmä sekä verenkuva. Koiralle tehdään samalla myös kliininen yleistutkimus. Luovutus pyritään tekemään hereillä, mutta tarvittaessa koira voidaan kevyesti rauhoittaa. Luovutettu veri otetaan kaulasuonesta, kukin luovuttaja luovuttaa 450 ml verta. 

Toimenpide on vaaraton, eikä toimenpiteestä aiheudu kuluja omistajalle. Luovuttajakoira palkitaan ruokapalkinnolla,jonka sponsoroi Hill’s.

Miten voin ilmoittaa koirani luovuttajaksi?

Voit ilmoittaa koirasi luovuttajaksi ottamalla yhteyden veripankkia ylläpitävään eläinsairaalaamme Tammistossa tai Hattulassa  Henkilökuntamme antaa mielellään lisätietoja asiasta.

Sähköpostiosoite veripankki.tammisto@evidensia.fi tai hattula@evidensia.fi

Tervetuloa mukaan!

Varaa aika

Ajankohtaista

30.07.2018

40 vuotta hoitajana toiminut Sinikka: ”Työn rikkaus on jatkuva uuden oppiminen”

Sinikka Oravan mielestä hyvä eläintenhoitaja tulee toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja kykenee pitämään monta rautaa tulessa samanaikaisesti.

Avaamme Espooseen urheilukoiraklinikan
25.07.2018

Avaamme Suomen ensimmäisen urheilukoiraklinikan Espooseen

Urheilukoiraklinikkaa tulevat luotsaamaan urheilevien koirien hoitoon perehtyneet eläinlääkärit Laura Hakala ja Tiiu Toijala.

Helpotusta helteeseen kanille, jyrsijöille tai linnuille
24.07.2018

Näin viilennät eksoottista lemmikkiäsi helteellä

Myös kanit, jyrsijät ja linnut kärsivät kuumuudesta.