Palvelut Koirille

Koirien veripankki

Koirien veripankki mahdollistaa traumapotilaiden korkeatasoisen hoidon ja monessa tapauksessa pelastaa koiran hengen. Verenluovutus on hyvä tapa auttaa.

Verenluovutus on voittoa tavoittelematonta toimintaa; luovuttajille ei aiheudu kuluja ja vastaanottajat maksavat siirrettävästä verestä vain sen keräyksestä aiheutuvat kulut. 

Mihin veripankin verta käytetään?

Luovuttajakoirilta kerättävä veri fraktioidaan kolmeen osaan: punasoluiksi, plasmaksi ja valkosolu- ja verihiutalefraktioksi. Kullekin fraktiolle löytyy oma tarvitsijansa. Plasmaa voidaan käyttää kaikissa potilaan henkeä uhkaavissa tiloissa, joissa potilaan verivolyymi laskee äkillisesti.

Punasoluja puolestaan tarvitsevat anemiapotilaat, kuten mm. myrkytyspotilaat ja traumapotilaat sekä eräisiin autoimmuunisairauksiin sairastuneet potilaat (AIHA, IMHA). Valkosolufraktiota käytetään tukihoitona vakavissa tulehdussairauksissa. Välittömästi saatavissa oleva veri mahdollistaa traumapotilaiden korkeatasoisen hoidon. Veripankin myötä myös  potilasturvallisuus paranee entisestään.

Millainen koira sopii luovuttajaksi?

Luovuttajaksi sopivat terveet, suositusten mukaan rokotetut ja madotetut koirat. Koirien tulee olla iältään 2-7 -vuotiaita, painoltaan vähintään 25 kg. Verenluovuttaja ei saa olla saanut verensiirtoa. On myös toivottavaa, että narttu ei ole saanut pentuja.

Miten verenluovutus tapahtuu käytännössä?

Luovuttajakoiralta otetaan ensimmäisellä kerralla verinäyte, josta tutkitaan koiran veriryhmä sekä verenkuva. Koiralle tehdään samalla myös kliininen yleistutkimus. Verenluovutusta varten luovuttajakoira rauhoitetaan. Luovutettu veri otetaan kaulasuonesta, kukin luovuttaja luovuttaa 450 ml verta. Luovutuksen aikana luovuttaja saa suonensisäisesti nestettä korvaamaan luovutun verivolyymin.

Toimenpide on vaaraton, eikä toimenpiteestä aiheudu kuluja omistajalle. Luovuttajakoira palkitaan myös ruokapalkinnolla.

Miten voin ilmoittaa koirani luovuttajaksi?

Voit ilmoittaa koirasi luovuttajaksi ottamalla yhteyden veripankkia ylläpitävään eläinsairaalaamme Hattulassa tai veripalvelua järjestävään eläinsairaalaamme Tammistossa. Henkilökuntamme antaa mielellään lisätietoja asiasta.

Tervetuloa mukaan!

Varaa aika

Ajankohtaista

JokaKanin rokotuskäynti vain 49 €
20.09.2017

JokaKanin rokotuskäynti Evidensia Tammistosta vain 49 €

Vielä ehdit rokottaa kanisi tarttuvaa RHD-virustautia vastaan.

Syystarjous: Irtopalakuvaus ja hammastarkastus vain 190 euroa!
13.09.2017

Syystarjous: Irtopalakuvaus ja hammastarkastus yhteensä vain 190 €

Tarjous on voimassa Evidensian Kuopion, Laukaan ja Seinäjoen hevosklinikoilla.

Tautitestit nyt tarjoushinnoin!
07.09.2017

Avajaistarjous: Tautitestit ilman poliklinikkamaksua Evidensia Karhupuistosta

Onko koirasi kosmopoliitti? Tartu tarjoukseen!