Palvelut Koirille

Koiran terveysprofiili

Yksilöllisen terveysprofiilin avulla koirasi terveydenhoito on suunnitelmallista ja tähtää parhaaseen mahdolliseen hyvinvointiin ja terveyteen. 

Jokainen koira on erilainen. Terveysprofiilin avulla koirasi terveydenhuolto on suunnitelmallista – oli kyse sitten ennakoivasta terveydenhoidosta tai hoidosta silloin, kun koiraasi kohtaa sairaus tai onnettomuus.

Koiran terveysprofiilin elementit

1. Kliininen tutkimus ja keskustelu kanssasi – koirasi yleinen terveydentila

Jokaisen terveystarkastus- ja rokotuskäynnin yhteydessä tutkimme koiran terveydentilan huolellisesti ja keskustelemme kanssasi yhteisestä arjestanne ja suunnitelmistanne. Kun terveysprofiili luodaan koirallesi jo pentuna, voimme ottaa huomioon toiveesi varttuvaa pentuasi kohtaan – esimerkiksi yhteisen harrastuksenne – sekä aina koiran sen hetkisen terveydentilan.  Koirasi terveystieto on kaikkien eläinlääkäreidemme käytössä mahdollista jatkohoitoa varten.

2. Breed Data – koirasi rotukohtainen terveysprofiili

Rotukohtainen terveysprofiili auttaa tunnistamaan koirasi rodun terveydelliset ominaisuudet aina pentuvuodesta alkaen. Eläinlääkäriemme käytössä oleva ainutlaatuinen Breed Data yhdistää suomalaisten rotujärjestöjen rotukohtaisten terveydenhoito-ohjelmien tiedot, yli miljoonan potilaskäynnin tiedot ja kansainväliset rotukohtaiset lääketieteelliset tutkimukset.

3. MyDogDNA-testi – koirasi yksilöllinen terveysperimä

Koirilla on tunnistettu yli 600 periytyvää sairautta ja ominaisuutta. MyDogDNA-paneelitestaus tunnistaa näistä 200 ja mahdollistaa koirasi yksilölliseen terveysperimään perustuvan terveydenhoidon.

Kun koirallesi tehdään Evidensiassa MyDogDNA-testi jo ensimmäisen pentuvuoden aikana, voidaan mm. mahdolliset lääkeaineyliherkkyydet ja perinnölliset sairaudet huomioida jokaisen tulevan käyntinne ja hoitotoimenpiteen yhteydessä koko koiran elämän ajan.

4. Eroon madoista ja punkeista – koirasi yksilöllinen loishäätöohjelma

Kartoitamme koirasi yksilöllisen loishäätötarpeen ja suunnittelemme sille loishäätöohjelman matoja ja punkkeja vastaan. Lääkitystarve riippuu koiran vastustuskyvystä ja käyttötarkoituksesta. Esimerkiksi metsästyskoirien madotustarve on suurempi kuin muilla koirilla.

Oikeanlainen pentuajan madotus antaa koiralle hyvän vastustuskyvyn, josta on hyötyä sen koko elämän ajan. Hyvin toteutetun pentuajan madotusohjelman myötä voidaan perhekoirilla tarpeettomasta matolääkityksestä luopua kokonaan.

Terveystiedot kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla

Koira saa Evidensiassa aina oman potilaskortin, jonka terveystiedot ovat eläinlääkäreiden käytössä asioidessasi millä tahansa Evidensia-eläinlääkäriasemalla ympäri Suomen. Näin myös terveysprofiili kulkee koirasi mukana aina Evidensiassa asioidessasi.

Varaa aika terveystarkastukseen lähimmälle Evidensia-eläinlääkäriasemallesi!

Varaa aika

Ajankohtaista

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Evidensia Koiramessuilla 2018
11.12.2018

Tapaa Evidensian eläinlääkärit Koiramessujen osastollamme

Vuoden suurin koiratapahtuma Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa 15.–16.12.