Palvelut Koirille

Koiran käytöskonsultointi

Ihmisen ja koiran yhteiselo ei aina suju täysin ongelmitta. Käytöskonsultoinnissa eläinlääkärin kanssa pyritäänkin löytämään ratkaisuja yhteisen arjen sujumiseen.

Milloin koiran käytöskonsultoinnista on apua?

Koira ei voi aina ymmärtää esimerkiksi pitkiä yksinoloaikoja, ja lauman häviäminen tuntikausiksi saattaa turhauttaa ja ahdistaa sitä. Koira voi tuntea olonsa yksinäiseksi. Sisätiloissa odotellessa kerätty energia saattaa koirilla ulkoillessa purkautua ei-toivottuun tekemiseen kuten hihnassa kiskomiseen, muille koirille rähjäämiseen tai karkailuun.  Muita tyypillisiä ongelmia ovat aggressiivisuus ihmisiä tai muita eläimiä kohtaan, eroahdistus, sisäsiisteysongelmat ja erilaiset pelkotilat.

Millainen on koiran käytöskonsultointi eläinlääkärin kanssa?

Koiran käytöskonsultoinnissa pyritään löytämään ratkaisuja arjen sujumiseen. Ratkaisut ovat aina yksilöllisiä ja avainasemassa on omistajan sitoutuminen ”kotiläksyjen” tekoon. Käytöskonsultointiin voi tulla myös ilman varsinaista ongelmaa, esimerkiksi hakemaan ideoita koiralle sopivista virikkeistä.

Eläinlääkäri pystyy myös arvioimaan, milloin syy koiran käytökseen on lääketieteellinen. Koiran kipu ja epämukavuus ovat yleisiä käytöksen muuttumisen syitä, ja sairauden mahdollisuus tulisi sulkea pois ennen muita toimenpiteitä. Käytösterapian tueksi voidaan joissain tilanteissa harkita myös lääkehoitoa.

 

Varaa aika

Ajankohtaista

30.07.2018

40 vuotta hoitajana toiminut Sinikka: ”Työn rikkaus on jatkuva uuden oppiminen”

Sinikka Oravan mielestä hyvä eläintenhoitaja tulee toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja kykenee pitämään monta rautaa tulessa samanaikaisesti.

Avaamme Espooseen urheilukoiraklinikan
25.07.2018

Avaamme Suomen ensimmäisen urheilukoiraklinikan Espooseen

Urheilukoiraklinikkaa tulevat luotsaamaan urheilevien koirien hoitoon perehtyneet eläinlääkärit Laura Hakala ja Tiiu Toijala.

Helpotusta helteeseen kanille, jyrsijöille tai linnuille
24.07.2018

Näin viilennät eksoottista lemmikkiäsi helteellä

Myös kanit, jyrsijät ja linnut kärsivät kuumuudesta.