Palvelut Koirille

Koiran käytöskonsultointi

Ihmisen ja koiran yhteiselo ei aina suju täysin ongelmitta. Käytöskonsultoinnissa eläinlääkärin kanssa pyritäänkin löytämään ratkaisuja yhteisen arjen sujumiseen.

Milloin koiran käytöskonsultoinnista on apua?

Koira ei voi aina ymmärtää esimerkiksi pitkiä yksinoloaikoja, ja lauman häviäminen tuntikausiksi saattaa turhauttaa ja ahdistaa sitä. Koira voi tuntea olonsa yksinäiseksi. Sisätiloissa odotellessa kerätty energia saattaa koirilla ulkoillessa purkautua ei-toivottuun tekemiseen kuten hihnassa kiskomiseen, muille koirille rähjäämiseen tai karkailuun.  Muita tyypillisiä ongelmia ovat aggressiivisuus ihmisiä tai muita eläimiä kohtaan, eroahdistus, sisäsiisteysongelmat ja erilaiset pelkotilat.

Millainen on koiran käytöskonsultointi eläinlääkärin kanssa?

Koiran käytöskonsultoinnissa pyritään löytämään ratkaisuja arjen sujumiseen. Ratkaisut ovat aina yksilöllisiä ja avainasemassa on omistajan sitoutuminen ”kotiläksyjen” tekoon. Käytöskonsultointiin voi tulla myös ilman varsinaista ongelmaa, esimerkiksi hakemaan ideoita koiralle sopivista virikkeistä.

Eläinlääkäri pystyy myös arvioimaan, milloin syy koiran käytökseen on lääketieteellinen. Koiran kipu ja epämukavuus ovat yleisiä käytöksen muuttumisen syitä, ja sairauden mahdollisuus tulisi sulkea pois ennen muita toimenpiteitä. Käytösterapian tueksi voidaan joissain tilanteissa harkita myös lääkehoitoa.

 

Varaa aika

Ajankohtaista

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Evidensia Koiramessuilla 2018
11.12.2018

Tapaa Evidensian eläinlääkärit Koiramessujen osastollamme

Vuoden suurin koiratapahtuma Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa 15.–16.12.