Palvelut Koirille

Koiran hammasröntgenkuvaus

Hammastarkastuksen ja hammasröntgenkuvauksen avulla voidaan ennaltaehkäistä monien hammasongelmien kehittyminen sekä löytää mm. tulehtuneet tai kipeät hampaat, jotka omistajan on itse lähes mahdotonta huomata.

Röntgenkuvaus on osa huolellista hammastarkastusta

Huolellinen hammastarkastus ja hampaiston röntgenkuvaus tehdään hammaskiven- ja plakinpoiston yhteydessä tai kun koiran suussa havaitaan muita näkyviä oireita. Koiran suu kuvataan hammastarkastuksen yhteydessä tarpeen mukaan. Toimenpidettä varten koira nukutetaan ja lemmikin anestesiaa valvotaan huolellisesti.

Röntgenkuvien perusteella potilaalle tehdään yksilöllinen suun hoitosuunnitelma ja hoidon jälkeen omistaja saa mukaansa tarkat, kirjalliset hoito-ohjeet sekä suositukset seuraavista tarkastuskäynneistä. Röntgenkuvausta suositellaan kaikille koirille ensimmäisen hammashoidon yhteydessä ja jatkossa aina tarpeen mukaan, suun tilanteesta riippuen.

Hammasröntgen auttaa löytämään suun ongelmien syyt

Hammasröntgen parantaa merkittävästi diagnostiikkaa suun ja hampaiden ongelmien syiden selvittämisessä ja hoidon suunnittelussa sekä näin ollen myös nopeuttaa potilaan parantumista. Röntgenkuvaus antaa tärkeää tietoa koiran hampaiden ja leukaluun tilasta mm. hampaiden kiinnityskudoksen tulehduksen eli parodontiitin, hammassyöpymän, hammas- ja leukamurtumien, suun kasvainsairauksien, hammasvärjäymien, kuluneiden hampaiden sekä puuttuvien hampaiden yhteydessä

Röntgenkuvat apuna hammastoimenpiteissä

Perushammastoimenpiteiden eli hammastarkastusten ja hammaskiven poistojen lisäksi hammassairauksiin perehtyneet eläinlääkärimme hyödyntävät röntgenkuvia myös muissa hammastoimenpiteissä, kuten hampaiden poistoissa, hampaiden paikkauksissa, juurihoidoissa jne.

Säännöllinen hammastarkastus pitää koirasi suun terveenä.

Varaa aika huolelliseen hammastarkastukseen lähimmältä Evidensia-eläinlääkäriasemaltasi!

Varaa aika

Ajankohtaista

22.02.2019

Auta kodittomia kissoja – kasassa jo yli 10 000 ruoka-annosta!

Voit auttaa helposti lisäämällä kuvan kissastasi kilpailuun Evidensian Facebook-sivulla.

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.