Palvelut Koirille

Koiran eutanasia eli lopettaminen

Koirasta luopuminen ja sen lopettaminen on jokaisen koiranomistajan raskain ja vaikein päätös. Meidän tehtävämme on auttaa ja tukea tässä päätöksessä.

Eutanasia eli koiran lopetus

Eläinlääketiede kehittyy koko ajan, ja uusilla menetelmillä ja lääkkeillä pystytään hoitamaan yhä vaikeampia sairauksia. Hoidon tehtävä on kuitenkin aina eläimen elämänlaadun turvaaminen, ei kärsimyksen pitkittäminen. Joskus koiran lopetus on ainoa vaihtoehto koiran tarpeettoman kivun ja kärsimysten välttämiseksi. Eläinlääkärin arvio koiran voinnista saattaa olla avuksi päätöksentekotilanteessa.

Lemmikin eutanasia on yksinkertainen ja kivuton toimenpide. Esirauhoituksen jälkeen koira saatetaan syvään narkoosiin, jonka seurauksena elintoiminnot pysähtyvät. Omistaja saa olla läsnä koko toimenpiteen ajan, mutta on myös mahdollista hyvästellä koira sen nukahdettua rauhoitusainepistoksen jälkeen.

Koiran tuhkaus

Ellei omistaja pysty hautaamaan koiraansa, hän voi valita lemmikilleen joko yksilö- tai yhteistuhkauksen. Yksilötuhkauksessa tuhkauurna toimitetaan kotiin tai se noudetaan klinikalta. Yhteistuhkauksessa tuhka sijoitetaan eläinkrematorion tuhkalehtoon. Evidensia-eläinlääkäriasemilta saat eläinhautaamisen yhteistyökumppanimme yhteystiedot.

Varaa aika

Ajankohtaista

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Evidensia Koiramessuilla 2018
11.12.2018

Tapaa Evidensian eläinlääkärit Koiramessujen osastollamme

Vuoden suurin koiratapahtuma Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa 15.–16.12.