Eläköön seniorit!

Vanha lemmikki on uskollisin ystäväsi – tunnistathan toverisi tarpeet

 

seniorilemmikki_graafi_ver2– Vanhuus näkyy paitsi meissä ihmisissä myös lemmikeissä. Ikääntyminen ei vähennä lemmikin elämänlaatua, kunhan omistaja tiedostaa parhaan ystävänsä erityistarpeet ja ottaa ne huomioon, muistuttaa eläinlääkäri Sanna Mäkinen Evidensia Malmilta.

Terveet elämäntavat, hoikkana pysyminen ja säännöllinen liikunta ovat hyvän elämänlaadun edellytyksiä niin pennulle kuin seniorillekin. Eläinlääkäreidemme vinkeillä ja säännöllisillä terveystarkastuksilla voit saada lisää yhteisiä, onnellisia vuosia iäkkään lemmikkisi kanssa.

Kissat voivat elää 15–20-vuotiaiksi ja ovat senioreja yleensä 10-vuotiaina. Koirilla ikääntyminen vaihtelee roduittain: pienet koirat ovat usein pitkäikäisiä, kun taas isot koirat ovat senioreja jo 6–7-vuotiaina.

Tiedätkö, onko koirasi seniori? Tee testi

Lemmikki vanhenee ihmistä nopeammin, ja jo vuodessa moni sairaus etenee huomaamatta pitkälle. Ikääntyvälle lemmikille räätälöity Evidensian senioritarkastus on tärkeä vuosittainen rutiini, jossa piilevät ongelmat voidaan havaita ajoissa.

Lue lisää ja varaa aika koiran senioritarkastukseen
Lue lisää ja varaa aika kissan senioritarkastukseen

Näin vanhuus vaikuttaa lemmikkisi – Tunnista seniorilemmikin tyypilliset vaivat

– Yleisempiä ikääntyvien kissojen ja koirien vaivoja ovat muun muassa nivelrikko, kasvaimet, sydänsairaudet ja elinten rappeumasairaudet, kuten munuaisten tai maksan vajaatoiminta. Ikääntyvä lemmikki voi kärsiä myös dementiasta. Myös ylipaino ja hoitamattoman hampaat vaikuttavat seniorilemmikin yleiskuntoon, kertoo eläinlääkäri Sanna Mäkinen Evidensia Malmilta.

Lue koko artikkeli

Ehkäise ikääntyvän lemmikin nivelvaivat – Ota talteen ortopedin vinkit!

– Iäkkään lemmikin nivelet saa pidettyä kunnossa välttämällä ylipainon kertymistä ja tarjoamalla lemmikille liikuntaa säännöllisesti, muistuttaa ortopediaan perehtynyt erikoiseläinlääkäri Esa Eskelinen Evidensia Tammistosta.

Lue koko artikkeli

Eläinlääkärin viisi vinkkiä hevosen onnellisiin eläkepäiviin

– Hevosen aktiivikäyttöuran päätyttyä vaarana on liiallinen lihominen. Erityisen alttiita ylipainon kertymiselle ovat kylmäveriset rodut sekä ponit, sanoo eläinlääkäri Sanna Harjupatana Evidensia Hyvinkään hevossairaalasta.

Lue koko artikkeli

Luopuminen on lemmikinomistajan vaikein hetki – Eutanasia koskettaa eläinlääkäriäkin

– Eutanasiapäätöksen tekeminen on ymmärrettävästi todella vaikeaa, koska eläin on monelle perheenjäsen, josta ei haluaisi luopua. Vaikka lemmikkien lopettaminen on osa eläinlääkärin työtä, tapahtuma on aina herkkä, eläinlääkäri Laura Rajakallio Evidensia Itäkeskuksesta pohtii.

Lue koko artikkeli 

Man with cat