Palvelut Muille eläimille

Kanin kastraatio

Kastraatiolla voidaan kitkeä ei-toivottuja käytösmalleja, kuten oman reviirin merkitseminen virtsaamalla.

Eksoottinen lemmikki voidaan kastroida, mikäli samassa taloudessa elää sekä uros- että naaraseläimiä eikä niille toivota poikasia. Lemmikin kastraatio vähentää myös kivessyövän riskiä tulevaisuudessa.

Kaneille kastraatio on rutiinitoimenpide, joten riskit ovat hyvin vähäiset. Anestesiin liittyy aina riski, mutta eläimen ollessa terve riski on minimaalinen. Suosittelemme verinäytteiden tutkimista ennen nukutusta lemmikin terveydentilan varmistamiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista.

Kania ei tarvitse paastottaa ennen kastraatioleikkausta.

Leikkaus suoritetaan aamulla, jolloin lemmikkiä voidaan tarkkailla sen herätessä anestesiasta. Kotiin lähtiessään steriloitu lemmikki saa mukaansa kipulääkkeet, joita annetaan suun kautta 5–7 päivän ajan.

Hyvästä kivunlievityksestä huolimatta joillakin eläimillä voi kestää hetken ennen kuin ne alkavat jälleen leikkauksen jälkeen syödä. Tällöin kanille voi antaa tukiravintoa toimenpiteen jälkeen parin päivän ajan. 

Käytämme sulavia tikkejä haavan sulkemiseksi, joten tikkejä ei tarvitse erillisellä käynnillä poistaa. Suosittelemme kuitenkin tarkastuskäynti viikko leikkauksen jälkeen paranemisen seuraamiseksi.

Varaa aika

Ajankohtaista

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Evidensia Koiramessuilla 2018
11.12.2018

Tapaa Evidensian eläinlääkärit Koiramessujen osastollamme

Vuoden suurin koiratapahtuma Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa 15.–16.12.

05.12.2018

Verkkopalvelumme eläinlääkäreille uudistuivat

Tutustu uuteen, kätevään lähetelomakkeeseen.