Palvelut Muille eläimille

Fretin rokotus

Fretit rokotetaan penikkatautia sekä tarvittaessa myös rabiesta eli raivotautia vastaan.

Pennut rokotetaan penikkatautia vastaan yli 10 viikon iässä. Jos fretti on jostain syystä rokotettu ensimmäisen kerran alle 10 viikon ikäisenä, rokote suositellaan tehostettavaksi muutaman viikon kuluttua. Puolen vuoden iässä annettu tehosterokote voi lisätä rokotteen antamaa suojaa. Penikkatautirokote tehostetaan tämän jälkeen vuosittain. Rokotuskäynnin yhteydessä fretille tehdään terveystarkastus.

Mikäli fretti liikkuu olosuhteissa, joissa se voi saada rabiestartunnan tai matkustaa Suomen rajojen ulkopuolella, tulee se rokottaa myös rabiesta vastaan. Rabiesrokotteen fretti saa 12–16 viikon iässä ja tehosteen vuoden kuluttua. Tämän jälkeen rokote uusitaan tarvittaessa valmisteyhteenvedon mukaisesti.

Rokotteet voivat aiheuttaa freteille allergisia reaktioita. Tästä syystä penikkatauti- ja rabiesrokotteet suositellaan annettavaksi erillisillä käynneillä. Rokottamisen jälkeen fretin on hyvä odottaa klinikalla noin 20 minuutin ajan, jotta mahdolliset rokotusreaktiot havaitaan ja niitä voidaan hoitaa välittömästi.

Varaa aika ja suojaa frettisi nyt!

Varaa aika

Ajankohtaista

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Evidensia Koiramessuilla 2018
11.12.2018

Tapaa Evidensian eläinlääkärit Koiramessujen osastollamme

Vuoden suurin koiratapahtuma Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa 15.–16.12.

05.12.2018

Verkkopalvelumme eläinlääkäreille uudistuivat

Tutustu uuteen, kätevään lähetelomakkeeseen.