Palvelut Muille eläimille

Eksoottisten eläinten kirurgiset toimenpiteet

Yleisiä eksoottisten eläinten kirurgisia toimenpiteitä ovat uudismuodostumien poistot, virtsakivileikkaukset ja suolistokirurgia, esim. frettien suolistotukokset. 

Lisäksi hoidamme eksoottisten eläinten erilaisia ruoansulatuskanavan ja ihon ongelmia, virtsatiesairauksia, hengitystietulehduksia ja traumoja. 

Kehittynyttä tutkimusta ja hoitoa

Pienten eläinten sairauksien diagnostiikka ja hoitomahdollisuudet ovat kehittyneet viime vuosina merkittävästi. Käytämme yleisesti eksoottisten eläinten ongelmien selvittelyssä apuna esimerkiksi röntgenkuvausta, ultraäänitutkimusta ja verinäytteitä.

Anestesiaa vaativissa toimenpiteissä nukutusaineet ja -käytäntö valitaan toimenpiteestä, eläinlajista ja potilaan kunnosta riippuen. Heräämistä valvotaan potilasosastollamme ja eläin kotiutetaan vasta, kun se on hyvin herännyt ja pärjää kotona omistajansa hoidossa.

Pienet eläimet nopeasti hoitoon

Useimmat eksoottisista lemmikeistä ovat luonnossa saaliseläimiä ja niillä on luontainen kyky peittää oireitaan.  Tämän takia eläimen päivittäinen hoito ja sen toimintojen tarkkailu ovat tärkeitä pientenkin muutosten ja sairauden oireiden havaitsemiseksi.  Huomattaessa muutoksia eläimen voinnissa yhteydenotossa vastaanotolle ei pidä viivytellä, sillä eläimen pieni koko ja nopea aineenvaihdunta voivat johtaa nopeasti kunnon huononemisen.

Varaa aika

Ajankohtaista

22.02.2019

Auta kodittomia kissoja – kasassa jo yli 10 000 ruoka-annosta!

Voit auttaa helposti lisäämällä kuvan kissastasi kilpailuun Evidensian Facebook-sivulla.

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.