Palvelut Koirille

Koirien sisätaudit

Sisätaudit ovat laaja sairauksien joukko ja usein ne esiintyvät yhdessä muiden sairauksien ohella.

Hengitys- ja verenkiertoelinten, sisäeritysrauhasten, maksan, muun ruuansulatuskanavan elinten, sukuelinten ja virtsateiden toimintahäiriöt ovat tyypillisimpiä tutkimuskohteita sisätautipotilasta hoidettaessa.

Sisätauteja tutkittaessa kliinisen yleistutkimuksen ja tarkkojen taustatietojen perusteella päästään joissakin tapauksissa diagnoosiin, mutta yleensä tarvitaan lisätutkimuksia. Joskus potilas jää päiväsairaalaan jatkotutkimuksiin.

Sisätautien tutkiminen

Eläinlääkäreillämme on vankka yleistietämys sisätautien kirjosta ja sen lisäksi jokaisella sisätauteihin perehtyneellä lääkärillä on omat erityisosaamista vaativat alueensa sisätautien laajassa kentässä. Sisätautipotilaan tutkimus ja hoito aloitetaan yleensä poliklinikkavastaanotolla. Jos vaiva vaatii lisätutkimuksia tai -hoitoa, potilas jää päiväsairaalaan tai varataan uusi aika jatkoa varten.

Selvitystyössä tarvitaan tyypillisesti laboratoriokokeita (veri- ja virtsanäytteet), joilla tulehduksellisista, rappeumasta tai vaikkapa immunologisista syistä johtuvia sairauksia selvitellään. Usein käytetään myös röntgen- ja ultraäänitutkimusta tai CT- eli tietokonetomografista- tai magneettitutkimusta.

Joskus sisätautipotilas vaatii useamman alan erikoisapua ja silloin potilas hoidetaan yhteistyössä useamman eläinlääkärin kanssa. Myös konsultaatiota toiselle eläinlääkäriasemalle voidaan järjestää esimerkiksi lähettämällä röntgen- tai ultraäänikuvia.

Lemmikki on hyvä tuoda vastaanotolle varmuuden vuoksi paastonneena (vähintään 8 tuntia ruuatta), sillä melko usein jo ensimmäisellä käynnillä saatetaan suositella verinäytteiden ottoa tai kuvantamista. Juuri nautittu ateria estää useimpien verinäytteiden oton ja häiritsee varsinkin vatsaontelosta otettujen röntgen- ja ultraäänikuvien tulkintaa.

Varaa aika

Ajankohtaista

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Evidensia Koiramessuilla 2018
11.12.2018

Tapaa Evidensian eläinlääkärit Koiramessujen osastollamme

Vuoden suurin koiratapahtuma Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa 15.–16.12.

05.12.2018

Verkkopalvelumme eläinlääkäreille uudistuivat

Tutustu uuteen, kätevään lähetelomakkeeseen.