Palvelut Koirille

Koirien sisätaudit

Sisätaudit ovat laaja sairauksien joukko ja usein ne esiintyvät yhdessä muiden sairauksien ohella.

Hengitys- ja verenkiertoelinten, sisäeritysrauhasten, maksan, muun ruuansulatuskanavan elinten, sukuelinten ja virtsateiden toimintahäiriöt ovat tyypillisimpiä tutkimuskohteita sisätautipotilasta hoidettaessa.

Sisätauteja tutkittaessa kliinisen yleistutkimuksen ja tarkkojen taustatietojen perusteella päästään joissakin tapauksissa diagnoosiin, mutta yleensä tarvitaan lisätutkimuksia. Joskus potilas jää päiväsairaalaan jatkotutkimuksiin.

Sisätautien tutkiminen

Eläinlääkäreillämme on vankka yleistietämys sisätautien kirjosta ja sen lisäksi jokaisella sisätauteihin perehtyneellä lääkärillä on omat erityisosaamista vaativat alueensa sisätautien laajassa kentässä. Sisätautipotilaan tutkimus ja hoito aloitetaan yleensä poliklinikkavastaanotolla. Jos vaiva vaatii lisätutkimuksia tai -hoitoa, potilas jää päiväsairaalaan tai varataan uusi aika jatkoa varten.

Selvitystyössä tarvitaan tyypillisesti laboratoriokokeita (veri- ja virtsanäytteet), joilla tulehduksellisista, rappeumasta tai vaikkapa immunologisista syistä johtuvia sairauksia selvitellään. Usein käytetään myös röntgen- ja ultraäänitutkimusta tai CT- eli tietokonetomografista- tai magneettitutkimusta.

Joskus sisätautipotilas vaatii useamman alan erikoisapua ja silloin potilas hoidetaan yhteistyössä useamman eläinlääkärin kanssa. Myös konsultaatiota toiselle eläinlääkäriasemalle voidaan järjestää esimerkiksi lähettämällä röntgen- tai ultraäänikuvia.

Lemmikki on hyvä tuoda vastaanotolle varmuuden vuoksi paastonneena (vähintään 8 tuntia ruuatta), sillä melko usein jo ensimmäisellä käynnillä saatetaan suositella verinäytteiden ottoa tai kuvantamista. Juuri nautittu ateria estää useimpien verinäytteiden oton ja häiritsee varsinkin vatsaontelosta otettujen röntgen- ja ultraäänikuvien tulkintaa.

Varaa aika

Ajankohtaista

22.02.2019

Auta kodittomia kissoja – kasassa jo yli 10 000 ruoka-annosta!

Voit auttaa helposti lisäämällä kuvan kissastasi kilpailuun Evidensian Facebook-sivulla.

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.