Palvelut Koirille

Resistenttien bakteerien ja tarttuvien tautien seulonta

Antibiooteille resistenttejä bakteereja tavataan esimerkiksi tuontikoirissa ja useita antibioottikuureja saaneissa suomalaiskoirissa.

Resistenttien bakteerien seulonta (MRSP/A ja ESBL)

Bakteerien vastustuskyky eli resistenssi antibiooteille on maailmanlaajuisesti kasvava ongelma. Resistenssin myötä monet tällä hetkellä vaarattomat infektiot voivat muuttua jopa hengenvaarallisiksi, kun toimivia antibiootteja ei enää ole. 

Ns. multiresistenttejä bakteereja eli monelle antibiootille vastustuskykyisiä bakteereja tavataan paljon myös koirissa. Riskiryhmiä ovat etenkin tuontikoirat maista joissa antibioottikäytännöt ovat Suomea löyhempiä, raakaravintoa saavat koirat sekä suomalaiset koirat jotka ovat joutuneet saamaan useita antibioottikuureja, esimerkkinä koirat joiden rodussa esiintyy paljon kroonisia iho- ja korvasairauksia. 

Lue lisää antibiooteille vastustuskykyisistä bakteereista koirilla

Tarttuvien tautien testaus matkustaville ja rescue-koirille

Tuontikoirat ovat voineet taustasta riippumatta altistua lähtömaassaan tarttuville taudeille, joista monet voivat olla pitkiäkin aikoja oireettomia. Tällaisia tauteja ovat esimerkiksi leishmanioosi, sydänmatotartunta ja punkkivälitteiset taudit.

Lue lisää leishmanioosista koiralla

Osa sairauksista voi näkyä testeissä vasta kuukausien kuluttua tartunnasta. Siksi tuontikoiran tai ulkomailla matkustavan koiran lisätestaaminen Suomessa saattaa olla tarpeen, vaikka koira olisikin testattu jo ennen tuontia.

Mikäli koirasi kuuluu riskiryhmään resistenttien bakteerien tai tarttuvien tautien osalta, kysy lisää seulontatarpeesta lähimmältä Evidensia-eläinlääkäriasemaltasi!

Varaa aika

Ajankohtaista

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Evidensia Koiramessuilla 2018
11.12.2018

Tapaa Evidensian eläinlääkärit Koiramessujen osastollamme

Vuoden suurin koiratapahtuma Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa 15.–16.12.