Palvelut Koirille

Pentuvuosi

Evidensian Pentuvuosi on kokonaisuus, jonka avulla pentusi terveydenhoito on alusta alkaen suunnitelmallista ja helppoa. Huolehdimme tarvittavista rokotuksista, luomme pennullesi yksilöllisen terveysprofiilin ja olemme tukenasi pentusi kasvaessa ja kehittyessä.

Kun pennulla on ensimmäisen vuotensa aikana säännöllinen terveystarkastus- ja rokotusohjelma sekä oikein hoidettu madotus, se saa hyvän vastustuskyvyn, josta on hyötyä sen koko elämän ajan. Hyvinvoiva pentu voi keskittyä täysipainoisesti uuteen ympäristöönsä ja muihin koiriin tutustumiseen sekä uusien asioiden omaksumiseen.

Katso suloiset videot Pentuvuoden vauhdikkaista vaiheista

Pentuvuoden terveystarkastus- ja rokotuskäynnit

7-9 -viikkoinen: Pentutarkastus

Pentua ostaessasi on hyvä varmistaa, että sille on tehty pentutarkastus, se on madotettu säännöllisesti ja että pentujen emä on rokotettu ennen astutusta.

Kun pentusi kasvattaja on tuonut sen Evidensiaan pentutarkastukseen, saat kasvattajaltasi terveystarkastustodistuksen. Tällöin pennullasi on valmiina Evidensiassa potilaskortti, johon on merkitty terveystarkastuksen olennaisimmat terveys- ja hoitotiedot.

7–9 -viikkoinen: Varhaisrokotus

Suosittelemme pennulle varhaisrokotusta kuuden viikon iästä alkaen, jolloin pentu voi kahden viikon kuluttua rokotuksesta tutustua turvallisemmin muihin koiriin ja ympäristöönsä. Rokotus mahdollistaa esimerkiksi pentukerhoon osallistumisen ja pennun sosiaalistamisen jo pienestä pitäen.

Tässä ”kotiintulotarkastuksessa” tarkastamme pennun madotus-, rokotus- ja tunnistusmerkintätarpeen ja terveydentilan. 

12-viikkoinen: Terveystarkastus ja rokotus

Käynnillä pennullesi tehdään huolellinen, erityiset riskit huomioiva terveystarkastus ja se saa nelosrokotteen penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, parvovirusta ja kennelyskää vastaan. Suosittelemme pennullesi loishäätöohjelman matoja ja punkkeja vastaan.

16-viikkoinen: Terveystarkastus ja rokotus

Tällä käynnillä tutkimme pennun ja tarkastamme mahdolliset hammaspuutokset ja purentavirheet. Pentusi rokotetaan ja keskustelemme kanssasi pentusi yksilöllisestä terveysprofiilista. Suosittelemme käynnin yhteydessä ulostenäytteen tutkimista matojen varalta.

1-vuotias: Terveystarkastus ja rokotus

Koira tutkitaan käynnillä huolellisesti ja se saa tarvittavat tehosterokotukset. Keskustelemme kanssasi aikuiseksi varttuneen koirasi yksilöllisestä terveysprofiilista ja otamme huomioon mahdolliset perinnölliset sairausriskit.

Useimmat PEVISAan kuuluvat viralliset tarkastukset voidaan tehdä 1-vuotiaalle koiralle, ja halutessasi voit yhdistää ne tähän käyntiin. Varaa tällöin aika erikseen puhelimitse.

Jokainen pentu on yksilö

Evidensian Pentuvuoden eläinlääkärikäynneillä haluamme antaa pennulle parhaat eväät koko elämän ajaksi. Yksilöllisen hoitosuunnitelman avulla pentusi terveydenhoito on alusta alkaen suunnitelmallista ja tähtää koirasi parhaaseen mahdolliseen hyvinvointiin ja terveyteen – oli kyse sitten ennakoivasta terveydenhoidosta tai hoidosta silloin, kun koiraasi kohtaa sairaus tai onnettomuus.

Yksilöllisen hoitosuunnitelma pohjalla

  1. Koirasi yleinen terveydentila: Kliininen tutkimus ja keskustelu kanssasi
  2. Koirasi rotukohtainen terveysprofiili: Rotutietokantaamme perustuvat rodun terveydelliset ominaisuudet
  3. Koirasi yksilöllinen loishäätöohjelma: Eroon madoista ja punkeista
  4. Koirasi yksilöllinen terveysperimä: MyDogDNA-testi 

Terveystiedot kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla

Pentu saa Evidensiassa aina oman potilaskortin, jonka terveystiedot ovat eläinlääkäreiden käytössä asioidessasi millä tahansa Evidensia-eläinlääkäriasemalla ympäri Suomen.

Varaa aika pentusi eläinlääkärikäynnille lähimmälle Evidensia-eläinlääkäriasemallesi!

Varaa aika

Ajankohtaista

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Evidensia Koiramessuilla 2018
11.12.2018

Tapaa Evidensian eläinlääkärit Koiramessujen osastollamme

Vuoden suurin koiratapahtuma Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa 15.–16.12.