Palvelut Koirille

Laboratoriopalvelut koiralle

Hyvin varustetuissa laboratorioissamme otamme ja tutkimme koirien veri-, virtsa- ja ulostenäytteitä sekä monenlaisia solunäytteitä. Kokeiden tulokset saat usein jo käynnin yhteydessä. 

Mitä tutkimme laboratorionäytteistä?

  • Koiran verinäytteistä tutkimme tärkeitä veriarvoja kuivakemia-analysaattorin ja solulaskimen avulla. 
  • Virtsa-, nivelneste- ja punktaattinäytteistä teemme erilaisia analyysejä, esim. solu- ja sakkatutkimuksia, bakteeriviljelyjä ja ominaispainomäärityksiä. Virtsanäyte kertoo mm. virtsateiden terveydestä ja eläimen nestetasapainosta.
  • Ihon ja korvakäytävien raape-, hilse-, karva- ja solunäytteistä saamme tietoa loisista, bakteeri-, hiiva- ja sienitulehduksista.
  • Ulostenäytteestä voidaan selvittää, onko koiralla sisäloisia.
  • Erikoismääritykset ja -tutkimukset, joita emme itse tee, lähetämme tutkittavaksi luotettaviin laboratorioihin ja tutkimuslaitoksiin sekä koti- että ulkomailla.

Ohjeita laboratoriopotilaalle

  1. Koiran tulee olla mieluiten 12 tuntia syömättä ennen verinäytteen ottoa, sillä syöminen aiheuttaa muutoksia useimpiin veriarvoihin. Jos koirallasi on jatkuvaa lääkitystä vaativa sairaus, kuten diabetes, paastoamisesta ja lääkitsemisestä tulee kysyä erikseen ohjeita ajanvarauksen yhteydessä.
  2. Jatkuvaa lääkitystä saavan koiran (esim. kilpirauhashormonilääkitykset ja epilepsiapotilaat) tullessa laboratoriotutkimukseen, lääkitysten annostelu neuvotaan tapauskohtaisesti ajanvarauksen yhteydessä.
  3. Jos koiralla on juomiseen tai virtsaamiseen liittyviä oireita, siltä saatetaan ottaa virtsanäyte. Samalla usein tehdään myös virtsarakon ja sukuelinten ultraäänitutkimus, jolloin virtsarakon tulee olla täynnä. Koiran on hyvä olla pissaamatta vähintään kahteen tuntiin ennen klinikalle tuloa. Virtsanäyte voidaan ottaa klinikalla tutkimusten yhteydessä.
  4. Etukäteen otettu virtsanäyte nopeuttaa joskus tutkimuksia. Virtsanäytteen voi tuoda eläinlääkäriasemalle tutkittavaksi esimerkiksi jo edellisenä päivänä, jos kyseessä ei ole kiireinen ajanvaraus.

Varaa aika

Ajankohtaista

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Evidensia Koiramessuilla 2018
11.12.2018

Tapaa Evidensian eläinlääkärit Koiramessujen osastollamme

Vuoden suurin koiratapahtuma Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa 15.–16.12.