Palvelut Koirille

Koiran suu- ja hammassairaudet

Hyvin hoidettu ja terve suu on ilo sekä koiralle että sen omistajalle. Yleisin koiran suun ongelma ovat eriasteiset iensairaudet.

Koiran hammaskivi 

Koiran hammaskivi muodostuu plakista, joka kovettuu hampaan pinnalle, mikäli sitä ei mekaanisesti poisteta. Toisille koirille kertyy hammaskiveä ja plakkia helpommin kuin toisille, riippuen koiran syljen koostumuksesta, suun anatomiasta ja koiran elintavoista. Hammaskiven näkee helposti paljaalla silmällä: se on kellertävää ainetta, joka kertyy hampaan pinnalle ja voi peittää melkein koko hampaan näkyvän pinnan. 

Plakki saattaa aiheuttaa ientulehduksen 

Plakki aiheuttaa koiralle ientulehdusta, joka voi kehittyä parodontiitiksi. Parodontiitti eli hampaiden kiinnityskudoksen tulehdus levittää tulehdusta myös muualle kehoon ja heikentää koiran yleiskuntoa. Se voi myös johtaa hampaiden irtoamiseen. 

Koiran hammaskiven ja plakin poisto 

Hampaiden puhdistuksessa eläinlääkäri poistaa koiran hampaiden pinnalle kertyneen hammaskiven ja plakin sekä hampaiden kruunuosista että ientaskuista. Lisäksi hampaat kiillotetaan, jolloin kiilteeseen puhdistuksen aikana tulleet pienet vauriot tasoittuvat eivätkä kerää niin paljon plakkia. 

Paras tapa ennaltaehkäistä suun ja hampaiden sairauksia on huolehtia koiran päivittäisestä hampaiden harjauksesta sekä tarkistuttaa hampaat ja poistattaa hammaskivi säännöllisesti eläinlääkärin vastaanotolla.

Evidensia-erikoisklinikat apuna vaativissa tapauksissa

Hammassairauksien erikoisklinikoilla lemmikkiäsi hoitavat suu- ja hammassairauksien hoitoon keskittyneet ja kokeneet eläinlääkärit. Hammassairauksien erikoisklinikat toimivat ympäri Suomen osana eläinlääkäriaseman muuta palvelutarjontaa ja ne tarjoavat kattavasti sairauden hoitoa ja toipumista tukevia palveluita.

Varaa aika koirasi hammastarkastukseen lähimmältä Evidensia-eläinlääkäriasemaltasi!

Varaa aika

Ajankohtaista

22.02.2019

Auta kodittomia kissoja – kasassa jo yli 10 000 ruoka-annosta!

Voit auttaa helposti lisäämällä kuvan kissastasi kilpailuun Evidensian Facebook-sivulla.

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.