Palvelut Koirille

Koiran sterilisaatio tähystysleikkauksena

Tähystysmenetelmällä tehty sterilisaatio on koiralle kivuttomampi ja toipuminen on normaalia avoleikkausta nopeampaa.

Sterilisaatio ehkäisee kohtutulehduksia

Sterilisaatio estää koiraa sairastumasta kohtutulehdukseen, joka on leikkaamattomilla nartuilla riskinä aina kiima-ajan jälkeen. Nuorena, ennen ensimmäisiä tai toisia juoksuja leikatuilla nartuilla on todettu vähemmän nisäkasvaimia, kuin leikkaamattomilla tai myöhemmin leikatuilla nartuilla.

Leikkaus kahden tai kolmen pienen haavan kautta

Tähystysleikkauksessa sterilisaatio suoritetaan kahden tai kolmen (0,5–3 cm) haavan kautta. Leikkauksen aikana vatsaontelo täytetään hiilidioksidilla paremman näkyvyyden aikaansaamiseksi.

Kun narttukoira sterilisoidaan tähystämällä, siltä poistetaan yleensä vain munasarjat ja kohtu jätetään paikalleen. Näin voidaan tehdä silloin, kun kohtu on täysin normaali.

Koira toipuu nopeammin tähystysleikkauksesta

Tähystysleikkaus aiheuttaa koiralle tutkitusti vähemmän kipua kuin perinteinen ns. avoleikkaus. Useissa tutkimuksissa on myös todettu koirien toipuvan nopeammin tähystyksellä suoritetusta leikkauksesta. Menetelmän edut on huomattu koiranomistajien keskuudessa myös käytännössä – kokemukset tähystysleikkauksista ovat olleet erinomaisia. Erityisesti käyttö- ja harrastuskoirille tähystysleikkaus on suositeltava vaihtoehto, jos treenitauko halutaan mahdollisimman lyhyeksi.

Milloin narttukoiran voi leikata?

Leikattavan koiran edellisestä juoksuajasta tulisi olla kulunut vähintään 3 kuukautta. Koiraa ei suositella leikattavaksi kiima-aikana, heti kiiman jälkeen tai valeraskauden aikana muuta kuin poikkeustapauksissa. Ennen leikkausta koiran tulisi olla 8 tuntia syömättä, vettä saa juoda. Leikattavan koiran yleisen terveydentilan tulee olla hyvä. Ennen anestesiaa eläinlääkäri saattaa haluta tutkia koiran verinäytteen varmistaakseen leikkauspotilaan terveydentilan.

Varaa aika

Ajankohtaista

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.

Evidensia Koiramessuilla 2018
11.12.2018

Tapaa Evidensian eläinlääkärit Koiramessujen osastollamme

Vuoden suurin koiratapahtuma Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa 15.–16.12.