Palvelut Koirille

Koiran fysioterapia

Fysioterapialla voidaan esimerkiksi lievittää koirasi kipua, korjata virheellisiä liikeratoja tai huoltaa sen lihaksistoa. Yleisenä fysioterapian tavoitteena on aina parantaa koirasi päivittäistä elämänlaatua ja toimintakykyä.

Terveen koiran fysioterapia

Terve koira voi tulla fysioterapiaan ilman lähetettä suoraan ajanvarauksen kautta. Fysioterapiakäynnille voi olla monia syitä. Fysioterapian potilaisiin lukeutuu niin kotikoiria, kilpailevia harrastajia kuin kuntoutuvia toipilaita.

Sairaan koiran fysioterapia

Sairaan koiran kuntoutuksessa fysioterapeutti toimii yhteistyössä koiran hoitavan eläinlääkärin kanssa. Sairaan lemmikin fysioterapia aloitetaan aina eläinlääkärin lähetteellä. Mikäli havaitset koirallasi akuutteja sairauden oireita, kuten tulehduksen merkkejä, kipua tai heikkoutta, tulee sen hetkinen terveydentila tutkituttaa ensin eläinlääkärillä ennen fysioterapian aloittamista.

Miksi fysioterapiaan?

Fysioterapian tavoitteet muotoutuvat koiran sen hetkisen tilanteen ja siihen kohdistettujen tavoitteiden mukaisesti. Fysioterapian tavoitteena voi olla muun muassa kivun lievitys, virheellisen liikemallin normalisoiminen, toimintakyvyn kohentaminen, ennaltaehkäisevä lihashuolto tai vaikka puutteellisen painonvarauksen parantaminen. Yleisenä fysioterapian tavoitteena on aina parantaa koiran päivittäistä elämänlaatua ja toimintakykyä.

Koiran fysioterapiakäynti

Fysioterapiakäynti alkaa aina koiran liikkeiden, toimintakyvyn ja tuki- ja liikuntaelimistön tilan tutkimisella sekä havainnoiden että tunnustellen. Sen hetkinen terveydellinen tilanne kartoitetaan ja valitut hoitomenetelmät ja -ohjeet valitaan löydösten mukaisesti. Fysioterapeutti antaa neuvoja liikuntaan ja päivittäiseen harjoitteluun liittyvissä asioissa.

Mitä eläinfysioterapia on?

Eläinfysioterapia on yksi fysioterapian erikoisaloista. Eläinfysioterapeutti on suorittanut sekä fysioterapian ammattikorkeakoulututkinnon (3,5 v) että eläinfysioterapian täydennyskoulutuksen ammattikorkeakouluopintoina (1,5 v).

Eläinfysioterapia on eläimen lääkinnällistä kuntoutusta. Eläinfysioterapiassa sovelletaan ihmisten fysioterapiassa hyödynnettyjä menetelmiä eläimiin. Eläinfysioterapeutti tuntee hoidettavan eläimen anatomian ja biomekaniikan ja arvioi lemmikin liikkumista, toimintakykyä ja terveyttä. Valitut terapeuttiset menetelmät perustuvat parhaaseen saatavilla olevaan tietoon. Tavallisimpia käytettyjä menetelmiä ovat manuaalinen terapia, liikehoidot, hieronta, terapeuttinen harjoittelu ja vesiterapia.

Ennaltaehkäisy

  • Harrastus- ja kotikoirat
  • Lihashuolto
  • Suoritus- ja toimintakyvyn arviointi
  • Harjoittelun ja liikunnan suunnittelu ja ohjaus

Ortopedinen kuntoutus

  • Nivelsairaudet
  • Murtumat ja pehmytkudosvammat
  • Muut tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet

Neurologinen kuntoutus

  • Keskus- tai ääreishermoston sairaudet
  • Halvauksesta kuntoutuminen

Ikääntymisen tuomat muutokset

  • Päivittäisen hyvinvoinnin tukeminen ja edistäminen

Varaa koirallesi aika fysioterapiaan lähimmältä Evidensia-eläinlääkäriasemaltasi!

 

Varaa aika

Ajankohtaista

22.02.2019

Auta kodittomia kissoja – kasassa jo yli 10 000 ruoka-annosta!

Voit auttaa helposti lisäämällä kuvan kissastasi kilpailuun Evidensian Facebook-sivulla.

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.