Palvelut Kissoille

Pentuvuosi kissoille

Evidensian Pentuvuosi on kokonaisuus, jonka avulla pentusi terveydenhoito on alusta alkaen suunnitelmallista ja helppoa. Huolehdimme tarvittavista rokotuksista, luomme pennullesi yksilöllisen hoitosuunnitelman ja olemme tukenasi pentusi kasvaessa ja kehittyessä.

Kun pennulla on ensimmäisen vuotensa aikana säännöllinen terveystarkastus- ja rokotusohjelma sekä oikein hoidettu madotus, se saa hyvän vastustuskyvyn, josta on hyötyä sen koko elämän ajan. Hyvinvoiva pentu voi keskittyä täysipainoisesti uuteen ympäristöönsä ja muihin eläimiin tutustumiseen sekä uusien asioiden omaksumiseen.

Pentuvuoden terveystarkastus- ja rokotuskäynnit

7-9 -viikkoinen: Pentutarkastus

Pentua ostaessasi on hyvä varmistaa, että sille on tehty pentutarkastus, se on madotettu säännöllisesti ja että pentujen emä on rokotettu ennen astutusta. Pentutarkastuksessa eläinlääkärimme tutkii jokaisen kissanpennun terveydentilan erikseen: kuuntelee sydämen, tutkii korvat, suun ja silmät sekä, että pentu liikkuu normaalisti ja on muutoin hyvässä kunnossa.

Pentutarkastuskäynnillä pennut voidaan myös tunnistusmerkitä ja varhaisrokottaa.

Kun pentusi kasvattaja on tuonut sen Evidensiaan pentutarkastukseen, saat kasvattajaltasi terveystarkastustodistuksen. Tällöin pennullasi on valmiina Evidensiassa potilaskortti, johon on merkitty terveystarkastuksen olennaisimmat terveys- ja hoitotiedot.

8–9 -viikkoinen: Varhaisrokotus

Kissanpentu on herkkä tarttuville sairauksille. Varmuudella ei voida sanoa, kuinka kauan emon vasta-aineet suojaavat pentua. Parhaan mahdollisen suojan turvaamiseksi suosittelemme kissanpennulle rokotusta kahdeksan viikon iästä alkaen. Varhaisrokotus voidaan antaa esimerkiksi pentutarkastuksen yhteydessä.

Varhaisrokotuskäynnillä tarkastamme pennun madotus-, rokotus- ja tunnistusmerkintätarpeen ja terveydentilan. Lue lisää varhaisrokotuksesta.

12-viikkoinen: Terveystarkastus ja rokotus

Käynnillä pennullesi tehdään huolellinen, erityiset riskit huomioiva terveystarkastus ja tarvittavat rokotukset. Pentu tulee madottaa 1-2 viikkoa ennen rokotusta.

16-viikkoinen: Terveystarkastus ja rokotus

Tällä käynnillä tutkimme pennun ja tarkastamme mahdolliset hammaspuutokset ja purentavirheet. Pentusi rokotetaan ja keskustelemme kanssasi pentusi yksilöllisestä hoitosuunnitelmasta.

Pentu tulee madottaa 1-2 viikkoa ennen rokotusta. Suosittelemme käynnin yhteydessä ulostenäytteen tutkimista matojen varalta. Tutustu kissan loishäätösuosituksiin.

1-vuotias: Terveystarkastus ja rokotus

Kissa tutkitaan käynnillä huolellisesti ja se saa tarvittavat tehosterokotukset. Keskustelemme kanssasi aikuiseksi varttuneen kissasi yksilöllisestä hoito-ohjelmasta ja otamme huomioon mahdolliset sairausriskit.

Jokainen pentu on yksilö

Evidensian Pentuvuoden eläinlääkärikäynneillä haluamme antaa pennulle parhaat eväät koko elämän ajaksi. Yksilöllisen hoitosuunnitelman avulla pentusi terveydenhoito on suunnitelmallista ja tähtää kissasi parhaaseen mahdolliseen hyvinvointiin ja terveyteen – oli kyse sitten ennakoivasta terveydenhoidosta tai hoidosta silloin, kun kissaasi kohtaa sairaus tai onnettomuus.

Terveystiedot kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla

Pentu saa Evidensiassa aina oman potilaskortin, jonka terveystiedot ovat eläinlääkäreiden käytössä asioidessasi millä tahansa Evidensia-eläinlääkäriasemalla ympäri Suomen.

Varaa aika pentusi eläinlääkärikäynnille lähimmälle Evidensia-eläinlääkäriasemallesi!

Varaa aika

Ajankohtaista

22.02.2019

Auta kodittomia kissoja – kasassa jo yli 10 000 ruoka-annosta!

Voit auttaa helposti lisäämällä kuvan kissastasi kilpailuun Evidensian Facebook-sivulla.

Kissan mikrosirutus kaupan päälle leikkauksen yhteydessä 14.2.–13.4.2019
14.02.2019

Kissan sirutus veloituksetta leikkauksen yhteydessä

Etu on voimassa kaikilla Evidensia-eläinlääkäriasemilla ympäri Suomen 14.2.–13.4.

19.12.2018

Turvallista joulun aikaa asiantuntijoidemme vinkeillä

Kertaa eläinlääkäreidemme kootut vinkit ja vietä turvallinen joulu ja vuodenvaihde yhdessä eläinystäväsi kanssa.