HOITOVINKIT

Ikääntyvän lemmikin ruokinta

Kissat ja koirat elävät nykyään pidempään, mikä johtuu ruokinnan ja eläinlääketieteen kehittymisestä. Useimmat meistä ovat onnellisia saadessaan viettää enemmän aikaa nelijalkaisten ystäviemme seurassa. Mutta mitä ikääntyminen todella tarkoittaa lemmikkisi kannalta?

08.08.2018 - , , ,

Koiranpennun ruokinta ja tarvikkeet – miten valmistautua pennun tuloon?

Mitä tarvikkeita hankkia uudelle pennulle? Miten ruokkia pentua? Milloin pennun on syytä tavata eläinlääkäri? Asiantuntijamme vastaavat!

13.09.2017 - , ,

Koiran virtsatietulehdus

Bakteereiden aiheuttama koiran virtsatietulehdus on yleinen koirilla esiintyvä tulehdussairaus.

07.07.2017 - , ,

Koiran virtsakivet

Koiran virtsakivet voivat vakavimmillaan aiheuttaa virtsamyrkytystilan, joten virtsaamisvaikeudet on aina syytä tutkia nopeasti ja huolella.

Onko lemmikkisi lihava? Tarkista nämä 7 kohtaa!

Jopa joka kolmas lemmikki on ylipainoinen. Liikakilot on helpompi välttää kokonaan kuin taistella niistä eroon jälkikäteen, muistuttaa eläinlääkäri Marit Lindberg.

Lemmikki laihdutuskuurille? – Näillä vinkeillä onnistut!

Yhä useammalla kotisohvalla köllii ylipainoinen lemmikki, ja liikakilot ovatkin yksi kissojen ja koirien suurimmista terveysongelmista.

Näin pidät seniorilemmikkisi nivelet kunnossa

Nivelille ystävällisiä liikuntamuotoja ovat liikkuminen esimerkiksi metsässä ja vedessä, muistuttaa ortopedi Esa Eskelinen.

Eläinlääkäri kertoo: Näin vanhuus vaikuttaa lemmikkiisi

Iäkkäille lemmikeille räätälöidyssä senioritarkastuksessa eläinlääkäri pyrkii löytämään ajoissa tyypillisimmät vanhan eläimen hyvinvointia huonontavat vaivat.

Sulon blogi: kasvavan koiranpennun ruokinta

Yksi tärkeimpiä lemmikin vointiin vaikuttavia asioita on sen ruokinta. Hyvä, laadukas ruoka edistää koiran hyvinvointia samalla tapaa kuin ihmisilläkin.

22.06.2016 - , , ,

Nämä kesäherkut eivät sovi lemmikille

Kesä on herkuttelun aikaa. Koirien ruokintaan perehtyneen eläinlääkärimme Minna Rinkisen vinkeillä sekä omistaja että lemmikki nauttivat omista kesäisistä makupaloistaan turvallisesti.

21.03.2016 - , ,

Ehkäise koiranpennun liian nopea kasvu

Koiranpennun oikeanlainen ruokavalio ehkäisee lihomista, edistää koiran hyvinvointia ja takaa pennulle sopivan kasvuvauhdin. Sopivaan ruuan määrään vaikuttavat koiran rotu ja yksilölliset erot aineenvaihdunnassa.

09.03.2016 - ,

Onko kissasi pulskistunut?

Arviolta jopa yli puolet kotikissoista on turhan tuhdissa kunnossa. Lue, mitkä ovat viisi yleisintä haastetta kissojen painonhallinnassa.

09.03.2016 - , ,

Pidä lemmikkisi kilot kurissa

On helpompi välttää liikakilot kokonaan kuin taistella niistä eroon jälkikäteen – oli kyse sitten meistä ihmisistä tai eläinystävistämme. Lemmikkisi pulskistumista voit ehkäistä simppeleillä keinoilla.

09.03.2016 - , ,

Tunnista, onko lemmikkisi liian painava

Vaikuttaako koirasi haluttomalta lähtemään lenkille tai ovatko kissasi kylkiluut kadoksissa? Jos vastasit kyllä, on syytä tarkistaa, onko lemmikkisi kerännyt ylimääräisiä kiloja. Ylipainosta voi aiheutua eläimelle nopeasti terveysongelmia.

15.10.2014 - , ,

Kanin ja jyrsijöiden hammasongelmat

Kanilla ja jyrsijöillä tulee olla tarjolla riittävästi sopivaa pureskeltavaa, jotta hampaat kuluisivat normaalisti.

26.07.2014 - , ,

Kissan laihdutus käytännössä eli kissan ”painonvartijana”

Yhä useammalla kotisohvalla köllii ylipainoinen kissa. Ylipaino onkin yksi lemmikkien suurimpia terveysongelmia. Mutta millaisia terveysriskejä ylipaino tuo mukanaan ja kuinka kiloista pääsee eroon?

Vanhenevan kissan terveydenhoito

Kissan vanhuusiän voidaan katsoa alkavan noin kymmenen vuoden ikäisenä, vaikka monet kissat saavuttavatkin jopa 20 vuoden iän.