HOITOVINKIT

08.08.2018 - , , ,

Koiranpennun ruokinta ja tarvikkeet – miten valmistautua pennun tuloon?

Mitä tarvikkeita hankkia uudelle pennulle? Miten ruokkia pentua? Milloin pennun on syytä tavata eläinlääkäri? Asiantuntijamme vastaavat!

31.07.2018 - ,

Haaveissa koiranpentu? – Näin hankit pennun vastuullisesti

Mistä pennun löytää? Miten tunnistaa vastuullisen kasvattajan? Mitkä ovat merkkejä terveestä pennusta? Asiantuntijamme vastaavat!

12.02.2018 - ,

Kissan mikrosirutus – miksi siruttaisin?

Mikrosiruttamalla kissasi huolehdit, että se palautuu karkuteiltä takaisin kotiin.

Sulon blogi: virallisiin tutkimuksiin valmistautuminen

Kaikki Suomen Kennelliittoon kuuluvat kasvattajat ovat sitoutuneet noudattamaan rotujen ja koirayksilöiden terveyttä edesauttavia ohjeita ja sääntöjä.

Sulon blogi: kannattaako pentua pukea?

Loppuvuosi on tavallisesti täynnä kylmiä ja märkiäkin päiviä, erityisesti eteläisessä Suomessa ollaan tällä viikolla päästy nauttimaan paksusta lumipeitosta! Pienen pennun kanssa tällaiset kelit saattavat olla haastavia, kaljumahainen pikkupentu ei pitkään viihdy kyynärpäitä myöten hangessa tai loskassa ja samalla saattaa tuntua, että sisäsiistiksi opettaminenkin vain venyy ja venyy.

Sulon blogi: pennun iho-ongelmat

Syksy tuo mukanaan kosteat säät, pennun kanssa sateenvarjolle ja kumisaappaille voikin olla tarvetta, kun ulkoilukertoja päivän aikana kertyy. Joskus kosteat kelit voivat tuoda myös muita ongelmia. Märissä tassuissa pääsevät pöpöt muhimaan ja mikäli koira vielä nuolee jalkoja, voi varpaisiin hyvinkin iskeä tulehdus.

Sulon blogi: kasvavan koiranpennun ruokinta

Yksi tärkeimpiä lemmikin vointiin vaikuttavia asioita on sen ruokinta. Hyvä, laadukas ruoka edistää koiran hyvinvointia samalla tapaa kuin ihmisilläkin.

Sulon blogi: nuoren koiran ontumatutkimus

Tällä kertaa klinikalla ei olekaan kylässä Sulo, vaan Hugo!

Sulon blogi: Nuoren koiran lihashuolto

Koira on luotu liikkumaan ja erityisesti nuoressa koirassa virtaa tuntuu olevan pienen kylän edestä. Juttelimme Eläinsairaala Evidensia Hattulassa ja Eläinsairaala Evidensia Finnoossa työskentelevän eläinfysioterapeutti Päivi Vähäkosken kanssa siitä, miten nuoren koiran lihashoidosta kannattaa huolehtia. 

Sulon blogi: maitohampaiden vaihtuminen

Sulon ikeniä kutittaa kamalasti, on ihan pakko järsiä jotain. Hammaskalusto alkaa näyttää muutenkin hieman hullunkuriselta, olivatko ne etuhampaat muka ennen noin suuret – mitä ihmettä oikein tapahtuu? No Sulolla vaihtuvat hampaat!

Sulon blogi: MyDogDNA

Sulon viime blogikirjoituksessa oltiin käymässä eläinlääkärissä 16-viikkoisrokotuksia varten. Tällä käynnillä tehtiin kuitenkin vielä yksi jännittävä juttu, nimittäin otettiin näyte MyDogDNA –testiin! 

Sulon blogi: 16-viikkoisrokotus ja lemmikkipassi

Kun koiranpentu on kuudentoista viikon ikäinen, on jälleen rokotuksen aika.

Sulon blogi: koiraharrastukset

Nyt kun Sulo on saanut rokotuksensa, se pääsee turvallisesti tutustumaan muihin koiriin ja aloittamaan koiraharrastuksia. Pennun kanssa treenit ja koulutukset eivät vielä ole kovinkaan vakavamielisiä, mutta niistä opitut taidot ovat silti tuiki tärkeitä arkielämän ja tulevien harrastusten kannalta.

Sulon pentublogi: koiranpennun sosiaalistaminen

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Sama pätee myös koiranpennun sosiaalistamiseen. Pentu oppii herkästi hyvät – ja huonot – kokemukset pentuajaltaan, joten laadukkaaseen sosiaalistamiseen kannattaa käyttää aikaa.

Sulon blogi: kun kaikki ei mene putkeen – tarina viheliäisestä maitohampaasta

Muutamaa päivää 12-viikkoisrokotuksen jälkeen Suloa illalla sohvalla rapsutellessa jokin on hassusti.

Sulon blogi: Pennun 12-viikkoisrokotus

Tänään on Sulon 12-viikkoisrokotuksen aika, Sulo saapuu omistajansa kanssa klinikalle hyvissä ajoin.

Sulon pentublogi: Ennen 12-viikkoisrokotusta

Kalenteria ruksiessa kotona huomataan, että Sulo on jo yksitoista viikkoa vanha – on aika soittaa eläinlääkäriasemalle.

Sulon blogi: Kesän ensiaputilanteita, ensimmäinen osa

Kesä alkaa, samoin alkavat lomat. Omassa pihassa talli valmistuu ja hevoset saapuvat laitumille. Sulo seurailee mielenkiinnolla kaviokkaiden menoa, mutta tarhaan ei ole asiaa, ettei satu hullusti. Onneksi koirakavereiden kanssa on muutenkin paremmat leikit.

Sulo käy pentutarkastuksessa

Sulon elämässä riittää jännitystä, sillä kotona rakennetaan tallia! Kun ihmiset hääräävät pihalla pystyttämässä aitoja ja virittämässä tarhalankoja, ehtii pieni koira nähdä ja tutkia paljon. Kolinat ja äänet tulevat tutuksi kuin itsestään, kun Sulo ihmettelee remontoijia.

Sulon pentublogi: Kynsien leikkuu

O-ou, onko Sulo joutunut pinteeseen? Ehei, Sulon perheessä käsittelyä on harjoiteltu heti pennun saapumisesta asti, joten kynsien leikkaaminenkin alkaa olla tälle rohkealle pojalle jo arkipäivää!

Sulo tulee kotiin: miten valmistautua pennun saapumiseen

Tämä on Sulon tähänastisen elämän jännittävin päivä, se on viimein kylliksi vanha muuttamaan omaan kotiinsa!

Koiranpentua hankkimassa: Mistä koiranpentu hankitaan?

Pentulaatikon seinät natisevat, kun villi lauma saksanpaimenkoiranpentuja tutustuu porukalla maailmaan ja opettelee olemaan koiriksi.

04.05.2016 - , ,

”Varhaisrokotetun pennun kanssa voi liikkua rohkeammin”

Keeshondeja Jyväskylän kupeessa kasvattavan Kennel Ikurin Pia Vatanen suhtautuu varhaisrokotukseen myönteisesti, sillä rokotus mahdollistaa pennun sosiaalistumisen jo sen kehityksen herkimmässä vaiheessa.

Koiranpentua hankkimassa: Rodun valinta

Uudelle koiranomistajalle koirarotujen kirjo on pyörryttävän laaja, eikä rodun valinnassa kannatakaan kiirehtiä. Tärkeää on miettiä omaa elämäntilannettaan realistisesti, jotta lemmikki säilyy läpi ikänsä ilona koko perheelle.

Pennun kehitys: Pentulaatikosta maailmalle

Koiranpentu on syntyessään varsin avuton, silmät tai korvat eivät aukea vielä pariin viikkoon ja eteenpäin mennään vain ryömien. Emon lämpö ja hoito ovat välttämättömiä.

Minä olen Sulo! – Pentuvuoden bloggaaja starttaa

Tänä vuonna Evidensian eläinlääkäripalveluja testaavat erityisesti pennut. Karismaattisia koiranpentuja haetaankin edelleen Pentupäiväkirjat-sarjaan, jossa pentu pääsee ilmaiselle eläinlääkärikäynnille sekä raportoimaan kokemuksistaan muille karvakuonoille. Ennen pentupäiväkirjojen alkamista esittäytyy kuitenkin tämän blogin tähti – Sulo!

12.04.2016 - , , ,

Näin otat ulostenäytteen loistutkimusta varten

Lemmikin loishäätölääkityksen tarve määritellään ulostenäytteestä tehtävän loistutkimuksen avulla. Kun pentuajan madotus on toteutettu huolellisesti, vain harva perhekoira tai sisäkissa tarvitsee loislääkitystä.

12.04.2016 - , ,

Varhaisrokotus mahdollistaa pennun oikea-aikaisen sosiaalistumisen

Uusi koirille 7-9 viikon ja kissoille 8-9 viikon iässä annettava varhaisrokotus suojaa pentua kriittisenä ajankohtana ja varmistaa turvallisemman elämän sen siirtyessä uuteen kotiin.

11.04.2016 - , ,

Pennun terveystodistus on osoitus kasvattajan vastuullisuudesta

– 7–9 viikon iässä tehtävä eläinlääkärin pentutarkastus antaa kasvattajalle tärkeää tietoa pentujen terveydestä. Pennun ostajan näkökulmasta yksilöllinen terveystarkastustodistus on osoitus kasvattajan vastuullisuudesta, kiteyttää ELT, pieneläinlääketieteen erikoiseläinlääkäri Karoliina Autio eläinsairaala Evidensia Tammistosta.

Perinnöllisiä sairauksia voi hoitaa, kun koira tutkitaan varhain

Luuston, silmien ja sydämen virallisista tarkastuksista hyötyvät kaikki koirat – myös kotikoirat ja sekarotuiset.

21.03.2016 - , ,

Ehkäise koiranpennun liian nopea kasvu

Koiranpennun oikeanlainen ruokavalio ehkäisee lihomista, edistää koiran hyvinvointia ja takaa pennulle sopivan kasvuvauhdin. Sopivaan ruuan määrään vaikuttavat koiran rotu ja yksilölliset erot aineenvaihdunnassa.

09.03.2016 - , ,

Uutta: Eroon koiran turhasta matolääkityksestä

Koirille on suositeltu sisäloislääkitystä kahdesti vuodessa, mutta perheen ainoa koira ei useissa tapauksissa tarvitse matolääkitystä lainkaan.

09.03.2016 - , ,

Geenitesti avuksi koiran terveydenhoidossa

Evidensia ottaa ensimmäisenä eläinlääkäriasemaketjuna maailmassa käyttöön ainutlaatuisen MyDogDNA-testin koiran terveydenhoidon suunnittelussa.