HOITOVINKIT

Ikääntyvän lemmikin ruokinta

Kissat ja koirat elävät nykyään pidempään, mikä johtuu ruokinnan ja eläinlääketieteen kehittymisestä. Useimmat meistä ovat onnellisia saadessaan viettää enemmän aikaa nelijalkaisten ystäviemme seurassa. Mutta mitä ikääntyminen todella tarkoittaa lemmikkisi kannalta?

Koiran ensiapu metsässä

Metsästyskoiraa tai muuten luonnossa liikkuvaa lemmikkiä uhkaavat monet tapaturmat, joihin omistajan on hyvä varautua jo ennakkoon pakkaamalla mukaan ensiaputarpeet myös koiralle.

25.01.2018 - , ,

Kudosten uusiutumista edistävät hoidot ortopediassa

Kantasoluhoidot, PRP-hoidot sekä COPLA Scafford -istute ovat uusia innovaatioita pieneläinortopediassa.

23.05.2017 - , , ,

Fysioterapeutin vinkit: Näin pidät koirasi kunnossa

Kesä on aktiivisinta harrastusaikaa, jolloin koirat halutaan pitää erityisen hyvässä kunnossa, kertoo fysioterapeutti Kati Kallio.

Onko lemmikkisi lihava? Tarkista nämä 7 kohtaa!

Jopa joka kolmas lemmikki on ylipainoinen. Liikakilot on helpompi välttää kokonaan kuin taistella niistä eroon jälkikäteen, muistuttaa eläinlääkäri Marit Lindberg.

Lemmikki laihdutuskuurille? – Näillä vinkeillä onnistut!

Yhä useammalla kotisohvalla köllii ylipainoinen lemmikki, ja liikakilot ovatkin yksi kissojen ja koirien suurimmista terveysongelmista.

Näin pidät seniorilemmikkisi nivelet kunnossa

Nivelille ystävällisiä liikuntamuotoja ovat liikkuminen esimerkiksi metsässä ja vedessä, muistuttaa ortopedi Esa Eskelinen.

Eläinlääkäri kertoo: Näin vanhuus vaikuttaa lemmikkiisi

Iäkkäille lemmikeille räätälöidyssä senioritarkastuksessa eläinlääkäri pyrkii löytämään ajoissa tyypillisimmät vanhan eläimen hyvinvointia huonontavat vaivat.

Sulon blogi: nuoren koiran ontumatutkimus

Tällä kertaa klinikalla ei olekaan kylässä Sulo, vaan Hugo!

Sulon blogi: Nuoren koiran lihashuolto

Koira on luotu liikkumaan ja erityisesti nuoressa koirassa virtaa tuntuu olevan pienen kylän edestä. Juttelimme Eläinsairaala Evidensia Hattulassa ja Eläinsairaala Evidensia Finnoossa työskentelevän eläinfysioterapeutti Päivi Vähäkosken kanssa siitä, miten nuoren koiran lihashoidosta kannattaa huolehtia. 

05.04.2016 - ,

Koiran polven ristisiteen repeämä ja sen hoito

Polven etummaisen ristisiteen repeämä on tavallisin koiran tuki- ja liikuntaelimistön sairaus, ja sitä esiintyy monilla roduilla.

05.04.2016 - ,

Nuorten koirien nivelterveystarkastus

Nivelrikko on yleinen ja hankala koirien ongelma, joka aiheuttaa kipua ja heikentää lemmikin elämänlaatua. Paras hoitokeino on sen ennaltaehkäisy.

05.04.2016 - ,

Osteokondroosi, kyynärnivelen kasvuhäiriöt

Osteokondroosi on luutumishäiriö, jossa tavallisimmin jonkun nivelen nivelrusto paksuuntuu. Osteokondroosi -ongelmat ovat yleisimpiä suurilla, raskailla roduilla. Joissain tutkimuksissa on havaittu, että osteokondroosia on enemmän uroksilla kuin nartuilla.

05.04.2016 - ,

Lumpion sijoiltaanmeno eli patellaluksaatio

Lumpion sijoiltaanmeno on yleinen perinnöllinen ongelma pienikokoisilla koiraroduilla.

05.04.2016 - ,

Koiran lonkkavika eli lonkkadysplasia

Koiran lonkkanivelten kehityshäiriötä eli lonkkadysplasiaa esiintyy erityisesti suurilla, nopeasti kasvavilla koiraroduilla, mutta sitä esiintyy myös pienemmillä koiraroduilla ja kissoilla.

05.04.2016 - , ,

Koiran ja kissan nivelrikko

Nivelrikko eli arthroosi on yleinen lemmikkieläinten sairaus. Se on pitkäaikainen, krooninen tauti, jonka esiintyvyys lisääntyy iän myötä. Yleisimmin nivelrikkoa esiintyy kyynärnivelessä, lonkkanivelessä sekä polvessa ja kinnernivelessä.

05.04.2016 - ,

Koirien selkäsairaudet

Koirien selkäsairauksia on monia erilaisia, joista useimmat vaativat leikkaushoidon.

Perinnöllisiä sairauksia voi hoitaa, kun koira tutkitaan varhain

Luuston, silmien ja sydämen virallisista tarkastuksista hyötyvät kaikki koirat – myös kotikoirat ja sekarotuiset.

09.03.2016 - ,

Tunnistatko vaivattomasti liikkuvan koiran?

Nivelvaivat ovat koirilla harmillisen yleisiä. Tunnistatko sinä vaivattomasti liikkuvan koiran? Katso video!

11.11.2015 - ,

Ontumisen syy kannattaa selvittää ajoissa

Liikettä Niveliin- luentokiertue järjestettiin yhdeksällä paikkakunnalla lokakuussa yhteistyössä Univetin, Animagin ja Hill´s:in kanssa. Luentoja seurasi yhteensä yli 700 aktiivista lemmikinomistajaa. Koiralehti Caniksen toimittaja Sanna Karppinen kuunteli luentoa Tampereella, ja teki siitä muistiinpanot kaikille meille luettavaksi. Tampereella koirien nivelten hyvinvoinnista kiinnostuneet kuulijat kokoontuivat yliopistollisen sairaalaan tiloihin. Nivelvaivoista kertoi Tampereen Animagin eläinlääkäri Hanna-Leena Terhonen. Hän on työskennellyt […]

30.09.2015 - ,

8 merkkiä koiran nivelkivusta

Nämä merkit auttavat sinua tunnistamaan koiran nivelkivun kotona. Merkkeihin kannattaa reagoida nopeasti, sillä hoidolla voidaan useimmiten lievittää lemmikin kipua ja parantaa sen elämänlaatua.

25.09.2015 - ,

8 merkkiä kissan nivelkivusta

Kissan kivun tunnistaminen kotona on vaikeaa, muttei suinkaan mahdotonta. Kun tunnet oman kissasi käyttäytymisen, huomaat helposti nämä nivelkivun merkit.

Vanhenevan kissan terveydenhoito

Kissan vanhuusiän voidaan katsoa alkavan noin kymmenen vuoden ikäisenä, vaikka monet kissat saavuttavatkin jopa 20 vuoden iän.