Ajankohtaista

Varsa ja tamma syömässä heinää
25.04.2017

Uusia hyvinvointipalveluita hevosille Evidensia Seinäjoella

Hevosklinikka Evidensia Seinäjoki panostaa yhä enemmän hevosten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Evidensia Seinäjoki tarjoaa nyt yhä enemmän hyvinvointipalveluja hevosille varsasta vanhukseen. Esimerkiksi ontumia voidaan jatkossa tutkia aiempaa kattavammin käyttämällä hyödyksi ravirataa. Uusina palveluina klinikalla tarjotaan nyt myös hevoshierontaa ja laserhoitoa.

Hevosten hieronnasta tulee Evidensia Seinäjoella vastaamaan koulutettu hevoshieroja Reine Mutka, joka on työskennellyt hierojana ravitalleilla jo vuosikymmeniä. Mutka käy hevosklinikalla tarpeen mukaan, tarvittaessa jopa viikoittain. Ensimmäiset ajat ovat varattavissa toukokuulle.

– Hieronta ja laserhoito voivat tukea toisiaan. Laserhoitoa voidaan antaa hevosen ongelmakohtiin hieronnan jälkeen, ellei pelkkä hieronta auta, Evidensian hevosklinikoiden aluepäällikkö Taina Miettinen kertoo.

Laserhoitoa tarjotaan huhtikuusta alkaen Seinäjoella ensimmäisenä Suomen Evidensia-hevosklinikoista.

– Kissoille ja koirille on annettu laserhoitoa jo useita vuosia, sillä laser nopeuttaa esimerkiksi leikkaushaavojen, iho-ongelmien ja lihasvaurioiden paranemista. Hoito myös poistaa kipua ja vähentää turvotusta.

Yhden hoitokerran kesto on vain muutamasta minuutista kymmeneen minuuttiin ja pienikokoinen laite on mahdollista ottaa mukaan myös tallikäynneille.

– Hoitoa voidaan antaa niin ratsu-, ravi- kuin työhevosillekin lääkärin määräyksestä esimerkiksi ontumien hoitoon. Hoito on hevoselle yleensä rentouttava kokemus, Miettinen sanoo.

Hevosklinikka Evidensia Seinäjoki toimii hyvien kulkuyhteyksien varrella Seinäjoen raviradan yhteydessä. Klinikka on avoinna viitenä päivänä viikossa. Hevosklinikan eläinlääkäreinä toimivat ELL Malla Muhonen, erikoiseläinlääkäri Antti Kinnunen, erikoiseläinlääkäri Martti Tala sekä ELL Laura Laakso.

– Voimme käyttää ravirataa hyödyksemme esimerkiksi hevosten ontumien tutkimisessa. Nykyaikaiset tilamme ja laitteistomme sekä asiantuntijoidemme erikoisosaaminen takaavat yhdessä hevoselle hyvät hoitotulokset, Miettinen summaa.

Varaa aika hevosellesi nyt

Lue lisää hevoshieronnasta
Lue lisää hevosten laserhoidosta