Ajankohtaista

09.03.2016

Otto-kissa on Animagin Ahkerin Pudottaja 2015!

Animagi Eläinlääkäriasemilla järjestetyn lemmikkien painonpudotuskilpailun voittaja on hämeenlinnalainen 7-vuotias maatiaiskissa Otto, joka pudotti lähtölukemista lähes huikeat 25 prosenttia!

otto-ennen-jalkeen.jpg

Vielä viime kesänä Otto-kissa vietti päivät lähinnä pötkötellen ja nukkuen eikä se lähes 10-kiloisena jaksanut leikkiä nuoremman Tipsu-kissan kanssa juuri lainkaan. Otto on aina ollut isokokoinen, mutta kastraation jälkeen sen paino oli alkanut nousta leikatuille lemmikeille tyypilliseen tapaan. Kun omistaja Ruut Heikkilä huomasi Oton pulskistumisen, hän alkoi laihduttaa lemmikkiään tutun eläinlääkärin ohjeilla. Kissan paino ei silti alkanut pudota.

Haasteelliseksi laihduttamisyrityksen teki se, että Heikkilä oli hermosairautensa vuoksi joutunut pyörätuoliin. Hänellä kävi päivittäin useita kotiavustajia, jotka hoitivat myös Oton ja pienemmän kissan Tipsun ruokinnan. Heikkilä yritti ohjeistaa avustajia Oton ruokkimisessa, mutta koska hoitajat vaihtuivat, lipsumisia tapahtui.

– Otto kävi usein syömässä Tipsunkin ruuat, jos pikkukissan ruokakippoa ei oltu laitettu ylös kiipeilytelineeseen, jonne Otto ei päässyt. Ruoka-annoksia saattoi välillä tulla päivittäin liian monta, kun avustajat eivät tienneet oliko kissat jo ruokittu vai ei. Itse en sairauteni vuoksi aina kyennyt puhumaan kunnolla ja ohjeistamaan hoitajia.

Ruuaksi Hill’s Metabolic ja tiukka kuri

Siinä vaiheessa, kun Heikkilä huomasi, että Otto ei enää ylettynyt pesemään itseään pulskan olemuksensa vuoksi, hän huolestui ja ilmoitti Oton mukaan Animagin painonhallintaohjelmaan. Ottoa alettiin punnita säännöllisesti ja sen ruoka vaihdettiin Hill’s Metaboliciin. Ja vihdoin paino alkoikin pudota. Heikkilä pysyi tarkkana Oton ruokavalion kanssa: kolme kertaa päivässä ohjeen mukainen ruoka-annos, ja jos Otto sai jotain ylimääräistä, oli se heti pois perusaterioista. Välillä tuli lipsumisia ja laihtuminen tyssäsi, mutta sinnikkäästi yrittämällä Oton paino putosi lopulta lähes neljänneksen lähtöpainosta!

Nyt Otto ei enää vain nuku ja lepäile, vaan on virkeä ja leikkisä. Heikkilä huomasi muutoksen lemmikkinsä aktiivisuudessa jo kilon painonpudotuksen jälkeen.

– Kun painoa oli pudonnut enemmän, Otto alkoi olla välillä jopa hämillisen oloinen, että mitä kaikkea sitä touhuisikaan päivittäin, kun onkin hereillä enemmän kuin aiemmin.

Animagin Ahkerin Pudottaja 2015

1. sija: Kissa Otto,  omistaja Ruut Heikkilä, Animagi Hämeenlinna, -24,48 %, ruoka: Hill’s Metabolic

2. sija: Koira Tyyne, omistaja Johanna Sairanen, Animagi Järvenpää, -22,35 %, ruoka: Hill’s Metabolic

Jaettu 3. Sija:

Kissa Masa, omistaja Katja Leppänen, Animagi Jyväskylä, -19,6 %, ruoka: Hill’s Metabolic

Koira Aki, omistaja Pirjo Vilppula, Animagi Jyväskylä, -19 %, ruoka: Hill’s Metabolic

Kaupunkikohtaisesti eläinlääkäriasemien ykköset 2015:

  1. Kissa Otto, omistaja Ruut Heikkilä, Animagi Hämeenlinna, -24,48 %, ruoka: Hill’s Metabolic
  2. Koira Tyyne, omistaja Johanna Sairanen, Animagi Järvenpää, -22,35 %, ruoka: Hill’s Metabolic
  3. Kissa Masa, omistaja Katja leppänen, Animagi Jyväskylä, -19,6 %, ruoka: Hill’s Metabolic
  4. Koira Olli, omistaja Aira Rämä, Animagi Hamina, -18,3 %, ruoka: Hill’s Metabolic
  5. Koira Oliver, omistaja Tiia Harjula, Animagi Tampere, -18 %, ruoka: Hill’s Metabolic
  6. Koira Osku, omistaja Helle Pajuhalme, Animagi Itäkeskus, -16,9 %, ruoka: Royal Can Satiety, kotiruoka
  7. Koira Simo, omistaja Päivi Liimatainen, Animagi Seinäjoki, -10,3 %, ruoka: Hill’s Metabolic Mini

Oma painonpudotusohjelma lemmikeille

Animagin Ahkerin Pudottaja on Animagi Eläinlääkäriasemilla vuodesta 2014 lähtien toteutettu lemmikkien painonpudotusohjelma, jossa koirat ja kissat laihduttavat ravitsemusneuvojan kanssa turvallisesti kohti ihannepainoa. Ylipainoiselle lemmikille tehdään ruokintasuunnitelma, ja lemmikin laihtumista seurataan säännöllisissä punnituksissa. Ohjelman yhteistyökumppaneina ovat eläinruokamerkit Hill´s ja Royal Canin. 

Vuonna 2015 Animagin Ahkerinpaan Pudottajaan osallistui noin pari sataa lemmikkiä ympäri Suomen. Painonpudotusohjelma ja siihen liittyvä kilpailu ovat käynnissä Animagi Eläinlääkäriasemilla tänäkin vuonna.