Ajankohtaista

22.06.2016

Oppia hevosurheilun huipuilta Evidensia-valmennusklinikoilla 

Evidensia Eläinlääkäripalvelut on mukana Miljoona Hevonen -tapahtumassa elokuussa.

 

Elokuun 19.–28. päivänä järjestettävässä Miljoona Hevonen -tapahtumassa ratsukoille tarjotaan Evidensia Eläinlääkäripalveluiden valmennusklinikoita sekä kaikille avoimia luentoja ja näytösluonteisia demoratsastuksia. 

Valmennusklinikat ovat mukaan pääseville ratsukoille erinomainen tilaisuus saada oppia kotimaisilta huippuratsastajilta. Luennot ja näytösratsastukset taas tarjoavat kiinnostavaa tietoa kaikille hevosharrastuksista kiinnostuneille. 

– Tämä kattavan valmennustarjonnan ja kahden kisaviikonlopun yhdistelmä on aivan ainutlaatuinen kokonaisuus, enkä tiedä Suomessa olevan toista vastaavaa. Valmentajiksi ja luennoitsijoiksi on saatu kokeneita nimiä aivan Suomen huipulta, iloitsee kilpailujen johtaja Tuomas Virrankoski

Tiistain ja keskiviikon 23.–24.8. kouluratsastusklinikoilla valmentajina ja kouluttajina toimivat kouluratsastaja ja ratsastusvalmentaja Marko Björs, pitkän linjan koulutuomari Anne-Mari Pekonen ja Evidensian eläinlääkäri Laura Laakso. Esteratsastuksessa päästään keskiviikkona ja torstaina 24.–25.8. seuraamaan Suomen esteratsastuksen huippunimiin kuuluvan Sanna Backlundin valmennuksia ja kuulemaan Laura Laakson luentoja. 

Treenaa terveyttä hevoselle ja taitoa ratsastajalle 

– Hevosurheilussa tärkeintä on, että niin ihmis- kuin hevosurheilijakin suoriutuu tehtävästään paitsi hyvin tuloksin myös ilolla. Hyvät tulokset syntyvät vain, jos sekä hevonen että ratsastaja pysyvät terveinä tavoitteellisen kilpaurheilun tuoksinassa. Evidensia-valmennusklinikoiden idea on edistää ratsastustaitoa ja lisätä tietoa hevosen terveydestä eri lajien valmentautumiseen liittyen, kertoo eläinlääkäri ja kehitysjohtaja Laura Laakso Evidensiasta. 

Klinikoilta oppii myös ihan vain katsomalla, joten paikalle kannattaa tulla vaikkei hevosharrastaja olisikaan. 

– Jokaisella on nyt mahdollisuus tulla maksutta kuuntelemaan ja katsomaan, miten maan ykkösvalmentajat työskentelevät ja kuinka hevosten terveydestä huolehditaan. Tämä on hieno mahdollisuus tutustua ratsastusurheiluun, vaikkei aiempaa kosketusta lajeihin olekaan, Laakso sanoo. 

– Eläinlääkärimme huolehtivat tapahtumassa kisahevosten lisäksi pieneläimistä: pop-up-klinikallamme voit käydä myös koirasi kanssa esimerkiksi uusimassa rokotuksen tai näyttämässä asiantuntijoillemme lemmikin pieniä vaivoja. 

Etelä-Pohjanmaan Urheiluratsastajat ja Kyläkauppa järjestävät Miljoona Hevonen -tapahtuman 19.–28.8.2016 aivan Suomen suurimman Kyläkaupan vieressä, kuitupohjaisella kentällä. Tapahtumassa ratkotaan kaikkien ikäluokkien Suomen mestaruudet. Tapahtuman ensimmäisenä viikonloppuna jaossa ovat ponien, lapsiratsastajien ja suomenhevosten mestaruusmitalit ja jälkimmäisenä viikonloppuna kisataan seniorien, juniorien ja nuorten ratsastajien Suomen mestaruuksista. 

Kisaviikonloppujen väliin jäävinä arkipäivinä ratsukoille tarjotaan Evidensia-valmennusklinikoita, luentoja ja demoratsastuksia. Valmennusklinikat ja demoesitykset ratsastetaan Miljoona Hevonen -kilpailuareenalla, ja luennot pidetään kilpailualueen vieressä olevassa expo-teltassa. 

Valmennusklinikoiden tarkemmat ohjelmat ja ilmoittautuminen

Tule seuraamaan hevosalan huippuammattilaisten työtä

Kouluratsastaja ja valmentaja Marko Björs toimii Suomen Ratsastajainliiton (SRL) nuorten ratsastajien maajoukkuevalmentajana kouluratsastuksessa. Hänellä on yli 20 SM-mitalia eri joukkueista ja ikäluokista, joukossa myös Suomen mestaruus vuodelta 1997. Kotimaisen menestyksen lisäksi Marko on saavuttanut myös kansainvälisiä Grand Prix -voittoja. Marko on tuttu nimi myös hevosmaailman ulkopuolella. 

Anne-Mari ”Kärtsy” Pekonen on pitkän linjan koulutuomari, askellaji- ja rakennearvostelija sekä kouluvalmentaja. Hän on tuttu näky niin koulukisoissa, jalostus-, ja kasvattajatapahtumissa kuin kouluratsastuksen kehittämishankkeissakin. 

Laura Laakso on erikoistunut hevostalouteen, hevosten sairauksien yleisyyteen, syihin ja seurauksiin sekä hoidon laadun arviointiin. Erityisenä kiinnostuksen kohteena on kilpahevosten terveydenhuolto. Laura on toiminut hevospraktikkona vuodesta 2003 ja vastannut Animagin ja nimenmuutoksen myötä Evidensian hevosklinikoidentoiminnasta vuodesta 2013. Eläinlääkärityön lisäksi Laura on toiminut ratsuttajana ja kilparatsastajana. 

Menestyksekkään ratsastusuran luonut ja Suomen esteratsastuksen huippunimiin kuuluva Sanna Backlund on auttanut useita ratsukoita eteenpäin urallaan ja toimii tällä hetkellä esimerkiksi SRL:n nuorten ratsastajien maajoukkuevalmentajana. Matkan varrella hän on hakenut oppia muun muassa. maailman huippuratsastajilta Hollannista. Tärkeä osa ratsastuksessa menestymistä on paitsi systemaattinen harjoittelu, myös oikean kilpakumppanin eli hevosen löytäminen. Sanna on tehnyt tässä myös hyvää työtä eli toiminut hevoskauppiaana ja auttanut ratsastajia löytämään itselleen oikean hevosen.