Ajankohtaista

08.03.2016

Kissanpäivinä huokeita hintoja Hämeen ja Tampereen seudulla!

Kissan kastraatio- ja sterilisaatioleikkauksilla sekä hammastarkastuksilla on edulliset kampanjahinnat maaliskuussa Hämeen ja Tampereen alueen eläinlääkäriasemillamme.

Onko kissaltasi koskaan poistettu hammaskiveä? Entä olisiko juuri nyt oikea aika kissasi kastraatiolle tai sterilisaatiolle? Ovatko kissakaverisi rokotukset ajan tasalla?

Nyt on hyvä hetki tehdä kissasi hyvinvointiin olennaisesti vaikuttavat terveystarkastukset ja toimenpiteet, niin lemmikkisi voi jatkossakin viettää terveitä kissanpäiviä. Maaliskuun ajan tarjoamme huokeita, omistajaystävällisiä hintoja muun muassa kastraatio- ja sterilisaatioleikkauksiin ja hammastarkastuksiin.

Kissan hammastarkastus ja hammaskivenpoisto 125 € + hammasröntgen samassa yhteydessä 40 €

  • Sisältää suun ja purennan tarkastuksen, nukutuksessa suoritettavan hammaskivenpoiston ultraäänilaitteella ja tarvittaessa hammasröntgenin ja jatkohoitosuunnitelman

Kissan kastraatio 75 € ja sterilisaatio 125 €

  • Operaation yhteydessä 3-rokotus 25 € ja mikrosiru 20 €

 

Tarjoushinnat ovat voimassa Tampereen, Nekalan, Toijalan, Partolan ja Hämeenlinnan eläinlääkäriasemilla sekä Hattulan eläinsairaalassa. Hammastarkastuksen kampanjahinta on voimassa koko maaliskuun ajan ja kastraatio- ja sterilisaatioleikkausten kampanjahinnat seuraavina päivinä:

 

Evidensia Hämeenlinna (ent. Animagi Hämeenlinna)

la 12.3. alkaen klo 9 ja ke 23.3. alkaen klo 8

Eläinsairaala Evidensia Hattula (ent. Univet Hattula Eläinsairaala)

ti 15.3. alkaen klo 8 ja ti 29.3. alkaen klo 8

Evidensia Toijala (ent. Univet Toijala)

ke 9.3. alkaen klo 8 ja pe 18.3. alkaen klo 10:30

Evidensia Nekala (ent. Univet Tampere)

ke 16.3. alkaen klo 8 ja ke 23.3. alkaen klo 8

Evidensia Tampere (ent. Animagi Tampere)

ti 15.3. alkaen klo 8 ja to 31.3. alkaen klo 8

Evidensia Partola (ent. Univet Partola)

to 10.3. alkaen klo 9 ja ke 23.3. alkaen klo 9

 

Kissan hammastarkastus

Hammastarkastus ja -hoito tehdään aina yleisanestesiassa. Se, että kissan suuhun kurkistetaan hereillä, ei anna juuri mitään informaatiota suun terveydentilasta. Hammastarkastus sisältää huolellisen suun tutkimuksen ja tarvittaessa hampaiston röntgenkuvauksen. Tarkastuksen yhteydessä poistetaan ultraäänilaitteella hampaiden pinnalle kertynyt hammaskivi.

Hammastarkastuksen perusteella kissapotilaalle tehdään yksilöllinen suun hoitosuunnitelma ja omistaja saa hoito-ohjeet kotiin sekä suositukset seuraavista tarkastuskäynneistä.

Hammastarkastukseen ennen kuin ongelmia ilmenee

Kissan hampaiden pinnalle kertyvän hammaskiven aiheuttama ientulehdus ja hampaan kiinnityskudoksen tulehdus voivat hoitamattomana heikentää kissan yleiskuntoa. Kissa piilottaa hyvin vaivansa ja kipunsa, mutta hammasongelmat voivat aiheuttaa kissalle ongelmia syömisen ja ruuan pureskelun kanssa. Pahimmillaan suun tulehdukset voivat johtaa kudostuhoon ja kissan hampaiden irtoamiseen.

Ientulehdusta ja hampaan kiinnityskudoksen tulehdusta voidaan ennaltaehkäistä kotona säännöllisellä hampaiden harjaamisella. Kissa tulisi tuoda hammashoitoon ensimmäisen kerran noin 3-vuotiaana.

Kissan kastraatio

Leikatut kissat elävät leikkaamattomia pidemmän elämän, eivät mourua, merkkaa ympäristöään virtsalla eivätkä karkaile ulos herkästi. Leikattu kissa kiintyy omistajaansa lujemmin kuin leikkaamaton. Kissan kastraatio on toimenpiteenä pieni ja kissa toipuu siitä nopeasti. Kollikissan kivekset poistetaan anestesiassa pienen ihoviillon kautta. Leikkaushaava paranee nopeasti. Jos kissa on kiinnostunut haavasta, sillä voi pitää muutaman päivän ajan kauluria.

Kissan sterilisaatio

Sterilisaatioleikkauksen avulla naaraskissa rauhoittuu, ja varhain steriloidun kissan riski saada nisäkasvaimia pienenee. Kissan sterilisaatio on rutiinitoimenpide, josta potilas toipuu yleensä nopeasti. Jos kissa on kiinnostunut haavasta, sillä on hyvä pitää muutaman päivän ajan kauluria. Leikkaukseen sisältyy hyvin pieni komplikaatioiden riski, kun taas sterilisaation positiiviset vaikutukset kissan elämään ja terveyteen ovat huomattavasti leikkauksen riskejä suuremmat.