Ajankohtaista

15.04.2016

Kasvattaja käynnistää pennun hyvän elämän

Ensimmäisten kuukausien aikana rakentuu pohja koko elämän kestävälle hyvinvoinnille. Suomen johtavien eläinlääkäreiden ja kasvattajien suunnitteleman Pentuvuosi-ohjelman avulla saavutamme yhdessä enemmän: vastuullisesti kasvatettuja ja terveitä pentuja.

Kasvattajien tarpeisiin suunniteltujen palveluidemme avulla pennut pysyvät turvattuina ja terveinä ja saavat uudessa perheessään hyvän alun elämälleen.

Pentutarkastus (7– 9 viikkoiset)

Tärkeää tietoa sekä kasvattajalle että pennun ostajalle.

Tarkastus antaa kasvattajalle tietoa pentueen terveydestä ja turvaa pentujen onnistuneen siirtymän uuteen kotiin. Pentutarkastuksessa eläinlääkäri tutkii jokaisen pennun yksilöllisesti. Pentutarkastustodistus kertookin vastuullisesta kasvattamisesta ja luotettavasta kaupasta. Pennun oman sähköisen potilaskortin avulla uusi omistaja saa luotettavasti tietoa pennun aiemmista eläinlääkärikäynneistä.

Pentutarkastus koirille
Pentutarkastus kissoille

Varhaisrokotus (koira 7–9 vko, kissa 8–9 vko)

Suojaa pentua taudeilta kriittisenä ajankohtana.

Varhaisrokotus varmistaa pennun turvallisemman elämän sen siirtyessä uuteen kotiin ja mahdollistaa tärkeän varhaisen sosiaalistumisvaiheen hyödyntämisen. Suosittelemme pentujen rokottamista kansainvälisen rokotussuosituksen mukaisesti ennen luovutusta. Sillä torjumme turhat vasta-ainepuutteiden aiheuttamat vaaralliset tartuntasairaudet ja mahdollistamme turvallisemmat tapaamiset muiden eläinten kanssa.

Koiran rokotukset
Kissan rokotukset

Yksilöllinen loishäätö

Tärkeä osa onnistunutta kasvatustyötä ja kennelin- tai kissalanpitoa.

Sisäloiset saattavat aiheuttaa vakavan kennelongelman ja ovat ikävä sairaus yksittäisellä lemmikillä. Vastuullinen loishäätö suoritetaan ulostenäytteen löydösten, lemmikkien ikärakenteen, määrän ja loistartunnan todennäköisyyden mukaan. Näin lääkitys on riittävän tehokas ja vältytään turhilta hoidoilta sekä lääkeresistenssin kehittymiseltä.

Kissan loishäätö
Koiran loishäätö

Evidensian Pentuvuosi – Hyvinvointia koko elämään pennusta pitäen!