Ajankohtaista

09.03.2016

Hammasröntgenlaite otettu käyttöön Haminassa

Animagi Haminassa on otettu käyttöön hammasröntgenlaite, jonka avulla pystytään pureutumaan hampaiden ongelmien hoitoon entistä tarkemmin.

Hammastarkastuksen ja hammasröntgenkuvauksen avulla voidaan ennaltaehkäistä monien hammasongelmien kehittyminen sekä löytää mm. tulehtuneet tai kipeät hampaat, jotka omistajan on itse lähes mahdotonta huomata.

Röntgenkuvaus voidaan suorittaa mm. hammaskivenpoiston yhteydessä. Eläinlääkärimme suositteleekin kuvausta aina tapauksissa, joissa havaitsee, että kuvauksesta olisi hyötyä lemmikin hyvinvoinnin kannalta.

Hammasröntgen parantaa merkittävästi diagnostiikkaa suun ja hampaiden ongelmien syiden selvittämisessä ja hoidon suunnittelussa sekä nopeuttaa potilaan parantumista. Röntgenkuvaus antaa tärkeää tietoa koiran hampaiden ja leukaluun tilasta mm. hampaiden kiinnityskudoksen tulehduksen eli parodontiitin, hammassyöpymän, hammas- ja leukamurtumien, suun kasvainsairauksien, hammasvärjäymien, kuluneiden hampaiden sekä puuttuvien hampaiden yhteydessä

Perushammastoimenpiteiden: hammastarkastusten ja hammaskiven poistojen lisäksi eläinlääkärimme pystyvät hyödyntämään röntgenkuvia myös muissa hammastoimenpiteissä, kuten hampaiden poistoissa.

Säännöllinen hammastarkastus pitää koirasi suun terveenä!