Ajankohtaista

09.03.2016

CT-kuvaukset aloitetaan myös pääkaupunkiseudulla

Helmikuusta alkaen Univet Tammisto Eläinsairaalassa aletaan tehdä pieneläinten CT-kuvauksia. Uusi laite on ensiaskel eläinsairaalan laajennusprojektissa, joka valmistuu kesään 2016 mennessä.

Uutta CT-laitetta asennetaan parhaillaan Univet Tammistoon ja laite otetaan käyttöön viikolla 6. Laite on GE:n 64-leikelaite ja samanlainen on myös Univet Kouvola Eläinsairaalassa. CT-laitteet ovat käytössä myös Univet Hattulassa, Univet Turussa sekä Animagi Tampereella.

CT-laitteen käyttöönotto on merkittävä lisä eläinsairaalan diagnostiikkamahdollisuuksiin.

– CT-kuvauksen käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja laite onkin tarkoitus ottaa aktiiviseen käyttöön. Aivan erityisesti laitteesta tulevat hyötymään ortopediset, onkologiset ja traumapotilaat. Otamme erittäin mielellämme myös lähetepotilaita CT-tutkimuksiin, kertoo pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Maija Hagman.

Yli 1000 neliötä lisää ja paljon uusia palveluita

Univet Tammiston tilat ja palvelut laajenevat kevään 2016 aikana. Eläinsairaalan tilat kasvavat kolminkertaiseksi nykyisestä ja palvelut monipuolistuvat huomattavasti. Etenkin kuntoutus- ja hyvinvointipalvelut lisääntyvät, kun eläinsairaalassa aloitetaan muun muassa fysioterapia-, vesiallas-, laserterapia-, hieronta-, trimmaus- ja akupunktiohoidot. Sairaalassa otetaan myös käyttöön veripankki. Lisäksi hampaidenhoitoon, syöpähoitoihin ja tehohoitoon liittyvät palvelut paranevat ja päivystyspalvelu tehostuu.

Lisätietoja uudesta CT-laitteesta voi tiedustella Maija Hagmanilta: maija.hagman@univet.fi. Univet Tammiston laajennuksen etenemisestä tiedotetaan lisää pitkin kevättä.