Koiran käytöskonsultointi

Ihmisen ja koiran yhteiselo ei aina suju täysin ongelmitta. Käytöskonsultoinnissa eläinlääkärin kanssa pyritäänkin löytämään ratkaisuja yhteisen arjen sujumiseen.

Milloin koiran käytöskonsultoinnista on apua?

Koira ei voi aina ymmärtää esimerkiksi pitkiä yksinoloaikoja, ja lauman häviäminen tuntikausiksi saattaa turhauttaa ja ahdistaa sitä. Koira voi tuntea olonsa yksinäiseksi. Sisätiloissa odotellessa kerätty energia saattaa koirilla ulkoillessa purkautua ei-toivottuun tekemiseen kuten hihnassa kiskomiseen, muille koirille rähjäämiseen tai karkailuun.  Muita tyypillisiä ongelmia ovat aggressiivisuus ihmisiä tai muita eläimiä kohtaan, eroahdistus, sisäsiisteysongelmat ja erilaiset pelkotilat.

Millainen on koiran käytöskonsultointi eläinlääkärin kanssa?

Koiran käytöskonsultoinnissa pyritään löytämään ratkaisuja arjen sujumiseen. Ratkaisut ovat aina yksilöllisiä ja avainasemassa on omistajan sitoutuminen ”kotiläksyjen” tekoon. Käytöskonsultointiin voi tulla myös ilman varsinaista ongelmaa, esimerkiksi hakemaan ideoita koiralle sopivista virikkeistä.

Eläinlääkäri pystyy myös arvioimaan ja tutkimaan, milloin syy koiran käytökseen on lääketieteellinen. Koiran kipu ja epämukavuus ovat yleisiä käytöksen muuttumisen syitä, ja sairauden mahdollisuus tulisi sulkea pois ennen muita toimenpiteitä. Käytösterapian tueksi voidaan joissain tilanteissa harkita myös lääkehoitoa.

Palvelua tarjoavat eläinlääkäriasemat

Odota, eläinlääkäriasemien tiedot latautuvat